El 7 de juny tindrà lloc la cinquena Fira de la Infància i la Joventut. Aquesta iniciativa permet als infants i joves gaudir d’un dia d’activitats i tallers relacionats amb l’educació i el lleure i, a la vegada, donar-los a conèixer quines són les institucions i entitats que organitzen aquestes activitats a Masquefa.
 
Aquest any la fira també tindrà un paper sensibilitzador i girarà entorn als Drets de l’Infant. A la vegada la fira és un espai de trobada i cohesió del teixit associatiu. (Consulteu la programació).
 
Organitzada per les AMPAs dels centres educatius, conjuntament amb l’Ajuntament, la fira obrirà portes de les 11 del matí a les 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a les 8 del vespre. Hi haurà activitats a diversos espais (el Recinte Rogelio Rojo, l’avinguda de la Línia, els patis de l’Escola Bressol i l’escola El Turó, el poliesportiu i l’avinguda del Maresme).
 
Els Drets de l’Infant
La Fira de la Infància i la Joventut tindrà aquest any de fil conductor els Drets de l’Infant. Els nens i nenes podran gaudir d’un joc que els permetrà conèixer quins són els seus drets i familiaritzar-s’hi. Per això hauran de participar en les activitats que els proposin en els diversos estands i omplir, amb cromos, l’àlbum que se’ls lliurarà a l’estand de l’Ajuntament. Els qui completin l’àlbum tindran un obsequi.
 
Activitats especials
La Fira coincideix amb la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, que és el 5 de juny, i amb el 30è aniversari del Club Patí Masquefa, motius pels quals s’han preparat activitats especials.
 
Així, es farà un taller de joguines reciclades al pati del CEIP El Turó (a partir de 2/4 de 6 de la tarda). A més, durant tota la jornada, La gota (un actor disfressat de gota d’aigua) recorrerà la fira per conscienciar els visitants de la necessitat de fer un consum responsable de l’aigua.
 
D’altra banda, per celebrar l’aniversari del Club Patí Masquefa es disputarà un partit entre la Selecció Catalana d’Hoquei Patins i l’equip sènior del club masquefí. El partit es jugarà al poliesportiu a partir d’1/4 de 8 la tarda, i s’emmarca en el torneig de 12 Hores d’Hoquei que organitza el Club Patí.