La Fundació Catalunya-La Pedrera ha obert la seva Convocatòria d’Ajuts Universitaris, que enguany arriba a la 17a edició. La convocatòria romandrà oberta fins al proper 31 d’octubre i es poden fer les sol·licituds mitjançant el web www.ajutsuniversitaris.com

La Fundació Catalunya-La Pedrera atorga aquests ajuts universitaris a joves que inicien per primer cop els estudis universitaris, i se’ls selecciona en funció del seu rendiment acadèmic, amb l’objectiu de donar suport als seus projectes de formació i en reconeixement al seu esforç.

Per a l’adjudicació dels ajuts es té en compte, únicament, el rendiment acadèmic dels sol·licitants, considerant la nota obtinguda en la fase general de les proves d’accés a la universitat. Aquesta nota varia anualment segons les 500 millors notes d’accés acreditades, tot i que mai s’ha situat per sota del 8 sobre 10.

En el decurs de les setze convocatòries anteriors s’han atorgat més de 7.800 beques per un import total d’uns 7 milions d’euros. En aquest programa, la Fundació Catalunya-La Pedrera compta amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, tant per a la difusió del programa entre els estudiants universitaris, com per a la seva gestió.

Com en les anteriors edicions, els ajuts universitaris de la Fundació Catalunya-La Pedrera van destinats a estudiants que han fet el batxillerat i les proves d’accés a la universitat a Catalunya i que es matriculen en una universitat catalana.