La Fundació CatalunyaCaixa ha iniciat la seva Convocatòria d’Ajuts Universitaris, que enguany arriba a la seva 16a edició. La convocatòria romandrà oberta fins al proper 31 d’octubre i es poden fer les sol·licituds a través del web www.ajutsuniversitaris.com

La Fundació atorga els Ajuts Universitaris a joves que inicien per primer cop els estudis universitaris, i se’ls selecciona en funció del seu rendiment acadèmic, amb l’objectiu de donar suport als seus projectes de formació.

Per a l’adjudicació d’aquests ajuts es té en compte, únicament, el rendiment acadèmic dels sol·licitants, considerant la nota obtinguda en la fase general de les proves d’accés a la universitat. Així, aquesta nota varia anualment segons les 500 millors notes d’accés acreditades, tot i que mai s’ha situat per sota del 8 sobre 10.

En el decurs de les quinze convocatòries anteriors s’han atorgat més de 7.300 beques per un import total d’uns 6,5 milions d’euros. En aquest programa, la Fundació compta amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement tant per a la difusió del programa entre els estudiants universitaris, com en la seva gestió.

Com en les anteriors edicions, els ajuts universitaris de la Fundació van destinats a estudiants que resideixen a Catalunya i realitzen els seus estudis en una universitat catalana.