L’Ajuntament de Masquefa se suma a la campanya d’identificació i/o esterilització d’animals de companyia a preus reduïts promoguda per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Aquesta iniciativa estarà en vigor des de l’1 de febrer fins al 30 d’abril del 2017.

La Fundació FAADA, entitat sense afany de lucre i col·laboradora de la Generalitat de Catalunya, engega un any més la campanya ‘Sóc Responsable’. En la seva sisena edició, l’Ajuntament de Masquefa torna a divulgar aquesta iniciativa, ja que coincideix amb l’interès municipal per transmetre un comportament cívic entre els propietaris dels animals.

Amb la campanya, la Fundació FAADA pretén informar a la ciutadana de l’obligació legal de tenir identificades les seves mascotes i que aquestes estiguin registrades al cens municipal. D’altra banda, també vol conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals amb l’objectiu de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar, tant físic com psicològic. La iniciativa, a més a més, compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i també de l’Ajuntament de Barcelona.

Adhesió a la campanya

Tots aquells centres veterinaris interessats a participar en la campanya, que estarà en vigor des de l’1 de febrer fins al 30 d’abril del 2017, caldrà que omplin i enviïn el formulari que trobaran en aquest enllaç

Per la seva banda, els propietaris dels animals s’hauran d’inscriure a www.socresponsable.org abans del 30 d’abril. Les actuacions veterinàries s’aniran programant i es podran realitzar fora de les dates de campanya, si la llista d’espera així ho requereix. Cal remarcar, a més, que les esterilitzacions es faran només en el cas que l’animal estigui identificat amb microxip. És un requisit indispensable per poder acollir-se als preus promocionals. Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb FAADA a través del web www.socresponsable.org, el correu electrònic socresponsable@faada.org o bé al telèfon 679 628 743.

Política de preus

Aconsellats per l’Autoritat Catalana de la Competència, des de la Fundació FAADA tornen a establir uns màxims en els preus d’identificació i esterilització. Són els mateixos que l’any passat:

– Identificació: 35 € AIAC / 20 ANICOM
– Esterilització femella gata: 90 €
– Esterilització mascle gat: 60 €
– Esterilització femella gossa (de menys de 20KG): 170€
– Esterilització femella gossa (de 20 a 30KG): 190€
– Esterilització femella gossa (a partir de 30KG): 220€
– Esterilització mascle gos: 120 €.
– Esterilització femella fura: 80 €
– Esterilització mascle fura: 60 €
– Panell sanguini: 50€ (opcional, segons criteri del veterinari)

Els centres que lliurement optin per unir-se a la campanya hauran d’aplicar aquests preus màxims amb IVA inclòs en els serveis veterinaris, però poden tenir plena autonomia per aplicar, si així ho decideixen, qualsevol preu per sota d’aquest llindar.

Un èxit en la darrera edició

En la 5a edició de ‘Sóc Responsable’, la Fundació FAADA va aconseguir un total de 13.622 identificacions i esterilitzacions d’animals de companyia arreu de Catalunya en tres mesos de duració de la campanya. Des de l’Ajuntament de Masquefa s’aposta fermament pel benefici social d’aquesta campanya de tinença responsable d’animals, ja que genera un benefici per les persones, pels animals, per les administracions i per les entitats privades de protecció.