La Generalitat ha adjudicat, mitjançant l’empresa pública GISA, la construcció del nou edifici de la Secció d’Estudis Secundaris (SES) de Masquefa per un import de 5.200.000 euros. Aquest nou institut serà de quatre línies d’ESO i tindrà capacitat per a 480 alumnes de 12 a 16 anys. La previsió és que en el futur ofereixi també estudis de batxillerat als estudiants de 16 a 18 anys.

Està previst que el nou SES obri portes el curs 2010/2011. El nou edifici es farà a l’esplanada que hi ha al costat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), en uns terrenys municipals que l’Ajuntament ja va cedir a la Generalitat.

En aquest mateix solar s’hi construeix també el nou edifici de l’escola CEIP Masquefa II, amb una inversió de gairebé 4 milions d’euros. Mentre es construeix el nou edifici, aquesta escola, la tercera de Masquefa, ja va entrar en funcionament al setembre amb un centre provisional de mòduls prefabricats ubicat a l’avinguda Maresme, al costat de l’escola CEIP El Turó, molt a prop de la ubicació definitiva.

El nou edifici de l’escola CEIP Masquefa II tindrà una línia d’educació infantil i primària i capacitat per a 225 alumnes de 3 a 12 anys.