El Govern de la Generalitat ha encarregat la construcció d’una Escola Institut a Masquefa. Així ho va anunciar dimarts el conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, qui va presentar un pla per construir 24 nous equipaments educatius a tot Catalunya.
 
L’Escola Institut de Masquefa acollirà un total de 690 alumnes d’educació primària i educació secundària. L’obra té un pressupost de 8.193.546 euros. El nou centre educatiu es farà en els terrenys que hi ha al costat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), els quals l’Ajuntament ha cedit al Govern català.
 
L’Escola Institut és una nova tipologia de centres educatius promoguda per la Generalitat que inclou alumnes de primària i secundària en un mateix edifici. El Govern ha encarregat també la construcció d’una altra Escola Institut a Lloret de Mar. Són de les primeres que es fan a Catalunya. Les Escola Institut responen al model de la futura integració de l’educació infantil, primària i secundària en un sol edifici que recull la Llei d’educació de Catalunya, en tràmit al Parlament català.
 
Els 24 centres donaran cabuda a 9.080 alumnes
En total el Govern impulsa la construcció de 24 noves escoles repartides per tot el territori català amb capacitat per a un total de 9.080 alumnes. El Consell de Govern preveu destinar un total de 117.127.487 euros a la construcció de 16 nous Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), 6 Instituts d’Educació Secundària (IES) i 2 Instituts Escola, que contribuiran a donar resposta a l’augment de la població d’escolars registrat els darrers anys.
 
Els 24 nous centres educatius, 9 dels quals substituiran antigues escoles, comportaran 24 línies d’Educació infantil i Primària i 24 més d’Ensenyament Secundari Obligatori, i 14 de Batxillerat. Pel que fa a la distribució dels 9.080 alumnes que se’n beneficiaran: 5.600 són d’educació infantil i primària, 2.880 d’Educació Secundària i 600 de batxillerat.
 
L’encàrrec de la construcció dels nous centres es farà a través de l’empresa públiques ICF SAU Equipaments.