Els ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons treballen conjuntament en el traspàs d’expedients i serveis amb l’objectiu d’enllestir el procediment abans de finals d’any.

Des del passat 9 d’octubre, els veïns de La Beguda Alta ja formen part oficialment del municipi de Masquefa; un cop s’ha fet efectiu el decret d’agregació aprovat el passat 28 d’agost pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, dóna la benvinguda als begudencs i explica que “l’Ajuntament ha estat liderant al llarg dels darrers temps les negociacions i les converses amb la Generalitat, conjuntament amb els veïns, per solucionar la problemàtica i fer front als problemes administratius i de prestació de serveis bàsics”.

En aquest sentit, Boquete avança que “el nostre compromís com a equip de govern passa per, un cop feta efectiva l’agregació del nucli a Masquefa, seguir treballant per a la futura constitució de La Beguda Alta com a Entitat Municipal Descentralitzada, si així ho consideren oportú els begudencs”.

Fins ara, la població estava dividida entre els termes de Masquefa (Anoia), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). Així, la correcció és fruit d’un acord entre els tres municipis, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Comissió Jurídica Assessora i dóna resposta a la voluntat de la Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat de corregir aquesta disfuncionalitat territorial. A més, ha tingut en compte els informes dels tres municipis, en els quals posaven de manifest el seu acord per a l’annexió del nucli de la Beguda Alta al municipi de Masquefa.

Traspàs d’expedients i serveis

Els ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons treballen ara conjuntament en el traspàs d’expedients i serveis amb l’objectiu d’enllestir el procediment abans de finals d’any.

Per tot plegat, el consistori demana disculpes als veïns per les molèsties que aquest procés pugui generar i informa que, un cop organitzat el traspàs, es convocarà als begudencs a una reunió informativa.