Igual que ja va succeir l’any passat, Masquefa va viure del 2 al 8 de setembre una de les Setmanes de la Gent Gran més participades dels últims temps. Els avis i àvies van tornar a sortir al carrer per participar activament d’una agenda que va combinar les propostes lúdiques amb activitats formatives, i que cada dia de la setmana els va oferir alguna excusa per aixecar-se del sofà i posar-se les piles.

La Setmana de la Gent Gran 2013 va arrancar dilluns i dimarts amb un campionat de jocs de taula, en què els participants van demostrar el seu saber fer en el parxís, el ‘remigio’ o el dòmino.

Dimecres el DJ Gori va fer ballar les nombroses persones que van omplir la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo, entre les quals van destacar moltes cares noves que aquest any no es van voler perdre el ball. Un berenar amb coca i cava va ajudar a recuperar energies.

L’endemà, dijous, els avis i àvies van conèixer alguns consells de seguretat molt pràctics i de gran utilitat en el seu dia a dia, en la xerrada que van impartir les Policies Locals de Masquefa i Segur de Calafell, així com representants de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra. L’interès que va despertar la sessió va deixar petita la Sala d’Actes de la Biblioteca. La participació també va ser notable en la sessió de bingo que posteriorment es va fer a la Polivalent.

Divendres i dissabte el protagonista va ser l’art de la interpretació. El primer dia, amb la projecció de la pel·lícula ‘Los ojos de Júlia’, un film que van escollir els mateixos avis i àvies. I l’endemà, amb la representació de l’obra teatral ‘Arsènic i puntes de coixí’. Tot i la inoportuna pluja que va caure just abans de començar, el Grup de teatre Casinet de la Font d’en Fargues va reunir fins a un centenar de persones a la Polivalent.

La Setmana de la Gent Gran va reservar per a l’últim dia, diumenge, alguns dels seus plats forts. La jornada va començar amb una missa a l’església que va tornar a congregar els fidels. Al migdia, va continuar amb la paellada popular, un dels actes més multitudinaris. Més de 400 persones es van llepar els dits amb el deliciós arròs cuinat per la Paella de l’Isma i servit pels voluntaris del Casal d’Avis, col·laboradors a títol particular i personal de l’Ajuntament. La previsió de pluja –que finalment va complir la seva amenaça- va fer que els organitzadors decidissin traslladar la paellada a cobert, a la Sala Polivalent.

També es va fer l’emotiu homenatge a l’àvia més gran de Masquefa (Enedina Vila Arias, de 102 anys), l’avi més gran (Antonio Martínez García, de 98) i el matrimoni de més edat (integrat per Joaquim Sabaté Aguado i Lluïsa Corominas Llach, tots dos de 91 anys). A més, la presidenta del Casal, Pepita Esteve, va veure reconeguda la seva tasca al capdavant de l’entitat.

La Setmana de la Gent Gran 2013 va posar el punt final amb un ball popular amenitzat pel Grup Choffers.

L’Ajuntament agraeix la col·laboració del Casal de la Gent Gran de Masquefa en la Setmana i el suport de tot els voluntaris que la van fer possible.