La bona participació va tornar a ser la nota més destacada de la Festa Major de La Beguda. Al llarg de quatre intensos dies, des de dijous i fins diumenge, els begudencs van sortir al carrer per gaudir d’un programa que va tenir, com a principal novetat, una original gimcana nocturna organitzada per un grup de veïns del poble.

Es va fer dissabte a la nit i hi van participar gairebé una cinquantena de persones, joves i adults, dividides en 8 grups. Els participants, expressament disfressats per a l’ocasió, havien de passar diferents proves i recollir un objecte en cadascuna d’ella. Però no va ser gens fàcil, ja que la por era el fil conductor de la gimcana. Les proves estaven escampades pels foscos boscos de l’entorn. I a cada prova, els participants s’enduien algun tipus d’ensurt. A tall d’exemple, en una prova calia recollir unes pedres en l’abeurador de la Font de la Mina, del qual sortia un malèfic fum. I en un altra trobar un objecte amagat dins d’una olla plena de vísceres. Una vegada completades totes les proves, l’objectiu final era trobar i capturar l’enigmàtic follet que s’amagava al bosc. 

L’èxit de participació en aquesta edició fa que els organitzadors ja estudiïn repetir l’any que ve la iniciativa, inspirada en una prova similar que es fa a la Festa Major de la urbanització Montserrat Parc del Bruc, i adaptada a La Beguda.

Els clàssic també triomfen
També els clàssics de la Festa Major de La Beguda van tornar a demostrar el seu gran poder de convocatòria. La Mostra de cuina popular, que arribava a la vintena edició, va batre rècords, amb 63 plats cuinats pels veïns i gairebé 300 comensals disposats a llepar-se els dits. I el sopar de pa amb tomàquet i pernil i el posterior espectacle de varietats ‘Teràpia d’humor’ van omplir l’Envelat amb 320 persones. El públic va quedar entusiasmat amb les actuacions del divertit showman Joan Domínguez, el mag Màgic Marc, el cantant SAM i Flip-Flap i els seus acrobàtics balls de rock.

Un dels actes més concorreguts va ser la clàssica trobada de gegants, que va celebrar la 28a edició omplint els carrers de públic. Hi van participar fins a quinze colles geganteres: les de Sant Joan Despí, Malgrat de Mar, Blanes, Abrera, la Roca del Vallès, la Llacuna, Ribes de Freser, Sant Fruitós del Bages, Callús, Calella, Balsareny, Cardona, Vilassar de Mar, Sant Andreu del Palomar, i la colla amfitriona, la de La Beguda, amb el Siscu el Carreter i la Maria l’Hostalera al capdavant, a més dels bastoners begudencs.

Les figures de totes aquestes formacions han estat fetes pel reconegut mestre geganter Toni Mujal, qui va ser present a l’acte. Mujal va rebre un emotiu reconeixement a la plaça, on van desembocar totes les colles després de sortir de diferents punts del poble. Un cop allà, van continuar juntes el camí fins a l’escola, on van oferir un espectacular ball conjunt.

D’altra banda, els joves, i no tan joves, van tenir l’excusa perfecta per anar a dormir quan ja havia sortit el sol amb les dues disco mòbils que es van fer divendres i dissabte.

A més, la Festa Major de La Beguda va incloure també la segona edició de l’espectacular baixada d’andròmines, en què van participar 17 concursants, un parc infantil amb inflables i altres atraccions per als més menuts, un ball de nit amb l’Orquestra Orgue de Gats, el concert d’Essència de Gospel i el vistós i sorollós castell de focs que hi va posar el punt final.