Dimarts, 24 de novembre, a les 5 de la tarda els nens que vinguin a la Biblioteca podran conèixer el Fredi i la Neli, dos nens que ajuden a salvar vides explicant la importància de donar sang per ajudar els malalts que estan ingressats als hospitals. Aquest acte es produirà tres dies abans de la jornada solidària de donació de sang , que es farà a la nostra vila el divendres, 27 de novembre.

La història del Fredi i la Neli

En Fredi i la Neli són autèntics superherois, per les seves ganes d’ajudar a les persones. Un ensurt va canviar la seva vida, i els van convertir en superherois. Una tarda, tornant de l’Escola, el seu germà petit va tenir un accident en un pas de vianants. Va perdre molta sang, i el van haver de portar a l’hospital per recuperar tota la que havia perdut.

– Doctor, nosaltres ens trobem bé; podem donar-li una mica de la nostra sang, i que es recuperi aviat? – van preguntar al doctor que atenia al seu germà.
– No vosaltres no en podeu donar, perquè encara sou petits. Però hi ha persones més grans que vosaltres que donen sang per a aquelles que en necessiten, com el vostre germà. Gràcies a elles, es podrà recuperar aviat. Vosaltres, si voleu, podreu fer el mateix quan tingueu 18 anys.

Els dos van sortir meravellats al saber que no calia tenir superpoders per salvar a les persones. Des d’aquell dia, van decidir ser “futurs donants”.

El Banc de Sang, en veure les ganes d’ajudar i la responsabilitat dels nens, va decidir proclamar-los Superherois de la Sang, amb un objectiu: aconseguir futurs donants que vulguin ser herois com ells, a tots els municipis de Catalunya on es fes una campanya de donació de sang.