L’esperada visita dels Reis Mags d’Orient va posar, la màgica nit del 5 de gener, el punt final a la celebració del Nadal a Masquefa. Aquest any, Melcior, Gaspar i Baltasar van venir des del llunyà Orient en un espectacular Rolls Royce, i després de fer una volta per la vila, van anar a l’escola Font del Roure per saludar els nombrosos infants que els esperaven i enfilar-se damunt les carrosses.

En la seva cavalcada per Masquefa, els Reis van aturar-se a l’Ajuntament per rebre, de mans de l’alcalde, la Clau de la Vila amb què van obrir les portes de totes les cases. Des del balcó del Consistori, Melcior, Gaspar i Baltasar van felicitar els infants pel seu bon comportament, però els van demanar que aquest nou any facin més bondat encara i millorin algunes petites coses. També ens van regalar els seus millors desitjos: amor, pau, salut, felicitat, feina, solidaritat, companyerisme, civisme i respecte.

Després, van anar a l’Església a adorar el Nen Jesús i van continuar la cavalcada fins davant del CTC, on van fer parada per fotografiar-se amb els nens i nenes i recollir les seves últimes cartes. Ja quan tots dormíem, van entrar silenciosament a les llars per deixar-hi un munt de regals i molta il·lusió. Melcior, Gaspar i Baltasar també van ser a La Beguda per fer realitat els somnis de grans i petits. Ja de matinada, i quan ningú no els veia, van iniciar el llarg viatge de retorn a l’Orient.

Penjada de boles de Nadal
Els Reis van tancar una agenda festiva que s’havia estrenat el 13 de desembre amb la penjada de boles de Nadal organitzada per l’Associació de Comerços i Serveis. Els infants van decorar l’arbre que l’Ajuntament va posar a la plaça de l’Estació amb les boles típiques d’aquestes dates que els establiments regalaven en fer-hi les compres, i van gaudir, a més, d’una xocolatada.

Concert de Nadal i gran Caga Tió
Les activitats van continuar el divendres 20 de desembre amb el tradicional Concert de Nadal de l’Escola de Música i la Coral de l’Alzinar, que va omplir la Sala de l’Aglà i va recollir fons per a la Marató de TV3.

L’endemà, dia 21, els més petits van picar de valent el gran Caga Tió que, amb l’ajuda de l’Associació de Comerços i Serveis, va visitar l’antiga Biblioteca. A més, es va fer el sorteig d’una panera.

Exposició d’Artistes Locals
També aquell cap de setmana, concretament el diumenge 22, va obrir portes a la Capella del Roser una exposició de pintures i escultures fetes per artistes masquefins, una de les grans novetats de la programació nadalenca d’aquest any. Organitzada per la Comissió Exposició d’Artistes Locals, amb el suport de l’Ajuntament, la mostra es va poder visitar durant tres caps de setmana consecutius i va servir per promocionar els artistes de casa i donar a conèixer les seves obres, així com per consolidar la Capella del Roser com un nou espai per a acollir iniciatives culturals.

Nit de Nadal i Concert de Sant Esteve
D’altra banda, la nit del 24 de desembre molts masquefins van gaudir de la Festa de Nadal que el Centre d’Esplai Giravolt va preparar a la Sala Polivalent. L’endemà, dia 25, l’agenda es va aturar –ja se sap que, per Nadal, cada ovella al seu corral-, però es va reprendre per Sant Esteve amb un altre clàssic: el tradicional Concert de la Coral i l’Aula de Música a l’església.

A més, tots tres dies, 24, 25 i 26, La Beguda va gaudir del tradicional Joc del quinto, organitzat per la Societat Recreativa Unió Begudenca.

Recollida de cartes i espectacle infantil
Ja el diumenge 29 la màgia dels Reis d’Orient va començar a escalfar motors. L’emissari de Melcior, Gaspar i Baltasar -el Patge Viu-Viu- va ser a la Biblioteca per recollir les cartes dels infants. Uns dies abans, havia portat també regals als usuaris del Centre de Dia.

L’espectacle de Pep Callau –el popular animador dels partits del Barça- i els Pepsicolen va ajudar els nens i nenes a passar els nervis cantant, ballant i saltant. Després, van agafar forces amb un bon got de xocolata desfeta.

Aquella mateix tarda el Patge Viu-Viu va ser també a La Beguda, on va rebre les cartes dels més petits després de la representació del conte de La Ventafocs, activitats organitzades per la Societat Recreativa Unió Begudenca.

Benvingut 2014!
Dos dies després, el 31 de desembre, molts masquefins van acomiadar el 2013 i van donar la benvinguda al 2014 en la festa de Cap d’Any que el FC Masquefa va organitzar a la Polivalent fins ben entrada la matinada.

Màgia per encetar l’any
El nou any va portar les darreres activitats. El divendres 3 de gener el mag de Sant Sadurní d’Anoia Agustí Miró, conegut com el Mag del País del Cava, va reunir infants de totes les edats amb el seu espectacle d’il·lusionisme a la Biblioteca.

Precisament la Biblioteca va sumar-se també a la celebració dels Nadal engalanant-se per a l’ocasió. Durant totes les festes va acollir un gran arbre de Nadal i ens va descobrir algunes curiositats al voltant d’aquesta nostrada tradició. A més s’hi va exposar un pessebre amb les peces de Lluís Esteve que la seva família va donar fa uns mesos a l’Ajuntament.