La Mancomunitat Intermunicipal de La Beguda Alta va aprovar per unanimitat, en l’assemblea general celebrada dilluns, el seu pressupost per a aquest 2015, que és de 187.654,65 euros. Els ingressos del pressupost provenen de diverses subvencions de la Diputació de Barcelona per un import total de 170.846,39 euros, així com de les aportacions, per valor de 16.808,26 euros, que fan en conjunt els tres Ajuntaments que integren la Mancomunitat (Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons).

En el capítol d’inversions, els projectes estrella del pressupost del 2015 són la urbanització i millora de diversos carrers de La Beguda Alta que es troben en mal estat de conservació, i la creació d’un caminet per a vianants per accedir a l’estació dels Ferrocarrils.

Pel que fa a la primera actuació, s’asfaltaran els carrers de la Rectoria, dels Horts, de l’Estació, de les Moreres, i part del Mossèn Cinto Verdaguer. La segona actuació, l’itinerari de vianants, garantirà l’accessibilitat i la seguretat de les persones que es desplacen a peu fins al baixador del tren, ja que el carrer que hi porta no disposa de voreres, amb els conseqüent perills que això comporta. L’obra començarà una vegada el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat hagi fet l’estesa de la fibra òptica des de l’estació dels ferrocarrils fins a l’escola Vinyes Verdes, actuació que obligarà a aixecar també el carrer que va al baixador.

Contractació d’1 agent cívic amb un pla d’ocupació
D’altra banda, l’assemblea general de la Mancomunitat també va donar llum verda, per unanimitat, a les bases i els criteris de selecció per fer un pla d’ocupació per a contractar un agent cívic, el qual desenvoluparà tasques de vigilància a l’entrada i la sortida dels centres educatius de La Beguda i donarà també suport administratiu. Amb aquest pla es podrà contractar temporalment una persona en atur, durant 6 mesos, a jornada complerta. Els candidats hauran de trobar-se en situació d’atur i estar inscrits a la Xarxa Xaloc (els serveis locals d’ocupació de Masquefa, Sant Esteve o Sant Llorenç) i a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

Redacció d’un estudi per adequar la Plaça de l’Església
A més, l’assemblea general va aprovar, també per unanimitat, encarregar a l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons la redacció d’un estudi-projecte per adequar la Plaça de l’Església i convertir-la en espai central per als veïns. La Mancomunitat aportarà 4.000 euros a la redacció de l’estudi.