La pluja va amenaçar diumenge els afeccionats del motor de privar-los d’un gran espectacle automobilístic. Faltava poc més d’una hora per a l’inici del quart Campionat de Catalunya d’Autocròs de Masquefa i l’aigua queia amb força sobre el circuit de La Pedrosa. Però, afortunadament, la meteorologia va declarar una treva i els afeccionats reunits al circuit van gaudir una vegada més d’un autèntic espectacle automobilístic.

La segona prova puntuable del Campionat de Catalunya d’Autocròs, organitzada per quart any consecutiu per l’entitat Gas a Fons, va portar fins a Masquefa els millors pilots de l’especialitat.

La cursa va estar marcada, a l’inici, per les dificultats que va crear als pilots el fang que l’aigua havia provocat en el circuit. Però el sol va anar assecant-lo i van acabar corrents entre pols. Una vegada més el circuit masquefí va demostrar les seves prestacions i, malgrat les inclemències, va presentar unes condicions excel•lents.

La representació masquefina a la competició no va poder fer podi aquesta vegada. Els pilots José Luís Ulloa i Antonio Sánchez van ser respectivament quart i cinquè en la categoria II (cotxes de fins a 2.000 cc).

En aquesta categoria el vencedor va ser Joan Salichs Pont, que va ‘volar’ i va fer les 10 voltes al circuit en 7 minuts i 48 segons. Darrere seu va arribar un altre company d’escuderia, Alfredo Lorenzo, que va completar les 10 voltes en 8 minuts i 4 segons. El tercer classificat de la categoria II va ser el pilot Juan Francisco Parra, amb un temps de 8 minuts i 12 segons.

En la categoria IIa (cotxes de fins a 1.600 cc) es va imposar Lluís Romeu, que va completar les 10 voltes en 8 minuts. Tres segons més tard arribava a la meta el segon classificat, David Boltà. El podi el completava Albert Gutiérrez, amb un temps de 8 minuts i 4 segons.

La categoria més espectacular del campionat (la Classe Car Cross) no va decebre els espectadors. Santiago Montalbán va ser primer amb un temps de 7 minuts i 2 segons, i el seu company de files Jordi Puigverd va acabar segon (7 minuts i 3 segons). El tercer lloc va ser per a Juanjo Aranda, amb 7 minuts i 5 segons.

Aquesta és la quarta vegada que l’entitat masquefina Gas a Fons organitza una prova puntuable del Campionat de Catalunya d’Autocròs. L’entitat ja treballa en l’organització, el 16 d’octubre vinent, de la Copa Catalana de Resistències.