La Policia Local de Masquefa alerta que els Mossos d’Esquadra han detectat les darreres setmanes, a les comarques de l’Anoia, el Bages i Osona, la presència de falsos assistents socials que visiten gent gran al seu domicili amb l’objectiu de robar-los.

Els impostors, que es fan passar per treballadors dels Serveis Socials del municipi o de la Generalitat, truquen per telèfon a les víctimes i els ofereixen un ajut econòmic, dient-los que, per tal de fer-lo efectiu, és necessària una trobada al seu domicili. Un cop la víctima accedeix a aquesta trobada, l’impostor li demana tot tipus d’informació (si viu sol/a, quant cobra, si té fills…) i, finalment, manifesta que li concedirà l’ajuda però que caldrà que la víctima tregui diners del seu compte corrent perquè, si n’hi té molts, no podrà rebre aquesta suposada prestació social.

Una vegada la persona ha tret els diners del banc, i amb la finalitat d’apoderar-se’n, el fals assistent social li demana una nova visita al domicili per poder comprovar l’estat de la casa i el funcionament, si és el cas, del dispositiu Atempro en diferents habitacions, moment en què pot aprofitar per sostreure els diners retirats de l’entitat bancària i objectes de valor que pugui trobar al domicili.

Consells
Davant aquesta situació, la policia fa les recomanacions següents:

● Si rebeu la trucada d’una persona que s’identifiqui com a membre dels Serveis Socials o d’un altre departament d’una entitat pública de la població o d’un organisme oficial, demaneu el seu nom complert i no doneu cap tipus d’informació personal (nom, DNI; número de compte corrent …). Truqueu o aneu a la suposada entitat i feu les gestions de comprovació oportunes sobre la veracitat de la trucada rebuda.

● Si es persona físicament algú al vostre domicili amb les mateixes excuses referides en l’apartat anterior, no el deixeu passar i feu les mateixes comprovacions.

● No traieu en cap cas diners del compte corrent acompanyats d’un desconegut.

● En tots els casos poseu els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra al telèfon 112 o de la Policia Local de Masquefa al 93 772 60 25.