La Policia Local de Masquefa va fer durant la setmana del 4 al 10 d’abril una campanya per a conscienciar els conductors del perill de les distraccions al volant. L’objectiu de la campanya era evitar que els conductors usin el telèfon mòbil mentre són al volant o manipulin dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD.

Durant els set dies de la campanya els agents de la Policia Local van controlar fins a 253 vehicles i van informar 16 conductors. Un conductor va ser denunciat per utilitzar dispositius de telefonia mòbil que requereixen la intervenció manual.

Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat. Particularment l’ús inadequat del telèfon mòbil incrementa considerablement el risc d’accident, no només per la seva utilització incorrecte, sinó per la distracció del conductor.

Uns altres dels elements tecnològics que es troben vinculats amb la distracció en la conducció són els dispositius GPS, els navegadors, els quals poden constituir una ajuda al conductor però suposen, igualment, una important causa de distracció, ja que programar els navegadors durant la conducció fa que aquests deixin de ser d’ajuda per passar a ser un perill, augmentant el risc de patir un accident. També incrementa el risc d’accidentalitat l´ús de monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD.