La Policia Local de Masquefa incorporarà properament desfibril·ladors en els cotxes patrulla per poder actuar en casos en què hagin de socórrer alguna persona que pateixi una aturada cardíaca. Moltes vegades els agents locals són, per la seva proximitat, els primers a arribar als accidents i les emergències i per això la seva actuació amb els desfibril·ladors pot contribuir a salvar la vida de les víctimes, segons que explica el cap de la Policia Local, Marc Pérez.

Els agents de la Policia Local estan rebent aquest mes de març una formació específica per a l’ús dels desfibril·ladors. També l’estan fent els voluntaris de Protecció Civil de Masquefa, els quals també intervenen en emergències.

El Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) és un aparell relativament fàcil d’emprar i des de la Generalitat s’està impulsant la seva implantació en equipaments esportius i altres per prevenir la mort sobtada. Ara, la Policia Local de Masquefa vol seguir aquesta línia i podrà actuar en casos d’aturada cardíaca al municipi.