La Policia Local de Masquefa ha engegat una campanya informativa que pretén sensibilitzar i conscienciar els conductors de l’obligació i la necessitat que utilitzin els sistemes de retenció infantil i el cinturó de seguretat en els vehicles per garantir així la seguretat dels menors.

Des d’aquesta setmana i al llarg de tot el curs escolar els agents de la Policia Local faran controls a les entrades i sortides dels centres educatius per comprovar que els nens viatgen amb els sistemes de retenció infantil -bàsicament cadiretes i alces en els cotxes, i casc en les motos- adequats a la seva edat i alçada.

A més, aquesta setmana els agents de la Policia Local de Masquefa faran algunes xerrades informatives i preventives en els mateixos centres escolars amb l’objectiu que els infants prenguin consciència de la importància d’aquests sistemes de seguretat i ajudin també a sensibilitzar-ne els seus pares i tutors.

El cos policial ha posat en marxa aquesta campanya informativa i conscienciadora després d’haver detectat que alguns conductors no utilitzen correctament els sistemes de retenció infantil. En una segona fase, els agents procediran a sancionar els conductors reincidents que cometin infraccions, les quals es multen amb 200 euros i la retirada de tres punts del carnet de conduir.

Amb aquesta campanya l’Ajuntament vol conscienciar els conductors de la seva responsabilitat en la seguretat dels menors, així com dels resultats fatals que en ocasions pot comportar no fer ús dels sistemes de retenció infantil.

Com a norma general, els menors de 12 anys o d’1,35 metres d’alçada han de viatjar amb sistemes de retenció infantil especials (cadireta o alça) tant en els seients davanters com posteriors dels cotxes. De tota manera es recomana que ho facin als seients posteriors, i en la zona central, per a una major seguretat. Els infants majors de 12 anys o d’1,35 metres han de portar el cinturó de seguretat.

Pel que fa a les motos, els infants poden anar-hi com a acompanyat sempre i quan tingui 7 anys o més, arribin als estreps, portin casc i el vehicle el condueixin els pares o el tutor.
 

(Amplieu la informació)

(Consulteu el triptic informatiu)