La Policia Local de Masquefa ha incrementat aquests dies –vigília d’una de les campanyes comercials més fortes de l’any- la seva presència en les zones comercials per a prevenir i evitar episodis de furts i robatoris. Fruit d’aquest desplegament policial, els agents han efectuat cinc detencions relacionades amb dos furts en establiments.

La primera actuació va tenir lloc el 24 de novembre, quan la policia va ser alertada per un vilatà que un home i una dona acabaven de furtar en un establiment. En el lloc dels fets els agents van localitzar un vehicle amb una persona en actitud sospitosa a l’interior. En el cotxe s’hi van trobar diversos productes que haurien estat sostrets, així com mecanismes per a anul·lar els dispositius d’alarma. A l’interior de l’establiment els agents van detenir la dona, que havia estat retinguda pels responsables del comerç. Els dos detinguts van ser traslladats a les dependències policials i han estat citats judicialment. Responen a les inicials de X.H.M i J.L.R -aquest darrer amb un ampli historial delictiu- i tenen 27 i 26 anys respectivament. En la intervenció es van poder recuperar els objectes sostres, amb un valor de més de 260 euros.

D’altra banda, la Policia Local va detenir i imputar un jove de 18 anys, M.C.C., i dos menors de 15 anys, B.L.M i A.I.B, com a presumptes autors d’un furt en un altre establiment. Els fets es van produir el 21 de novembre, quan els agents van rebre l’avís de la dependenta. Els detinguts, dos dels quals es trobaven en cerca i captura per haver fugit d’un centre de menors, van ser traslladats a les dependències policials. Els dos menors van ser retornats al centre. En l’operació es van poder recuperar els articles de perfumeria que havien estat sostrets.

Davant la proximitat de la campanya de Nadal, la Policia Local recorda als comerciants que extremin les mesures de seguretat i que, davant de qualsevol actitud sospitosa o problema, truquin al 93 772 60 25 o al 112. També demanen la col·laboració dels vilatans que puguin ser testimonis de fets delictius.

Durant els propers dies, la Policia Local, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, tornaran a posar en marxa ‘L’Operació Grèvol’, un dispositiu especial per reforçar la seguretat dels comerços en la campanya comercial de Nadal i incrementaran encara més el patrullatge per les zones comercials. També visitaran els botiguers per donar-los consells de seguretat.