El cotxe, adaptat a les funcions policials, té una autonomia aproximada de 180 quilòmetres, és lliure de contaminació acústica i no emet residus nocius per a l’atmosfera.

Amb l’objectiu de seguir treballant en la promoció de la mobilitat tova i la reducció d’emissions de CO2, Masquefa s’ha fet aquest mes de desembre amb la cessió d’un vehicle policial elèctric que anirà destinat a la Policia Local. Aquest mitjà de transport, cedit per l’empresa automobilística “Kia” i transformat per “Dextron”, estarà en període de proves des del 29 de desembre fins al 9 de gener amb l’objectiu de comprovar i avaluar la seva eficiència.

Els vehicle en qüestió -model “Kia Soul”-, té una autonomia aproximada de 180 quilòmetres, es carrega en vuit hores i és respectuós amb el medi ambient, ja que no emet CO2 ni fa soroll. L’alcalde Xavier Boquete, que en va rebre les claus aquest dijous 29 de desembre, destaca la importància d’aquesta cessió "per l’efecte exemplificador que des de les administracions locals té sobre la ciutadania, que veu en el cotxe elèctric una mesura per disminuir la contaminació acústica i atmosfèrica i lluitar contra el canvi climàtic"

Des del 29 de desembre fins el 9 de gener, la Policia Local avaluarà el funcionament del cotxe com a vehicle de patrulla amb la finalitat de continuar desenvolupant el seu servei públic de forma eficient, ràpida i professional, a la vegada que es dóna un pas simbòlic en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, els agents policials hauran de complimentar un qüestionari de prestacions en cada torn per saber les seves opinions.