Els agents de la Policia Local van visitar 59 comerços del municipi durant la campanya informativa “Masquefa Comerç Segur”, que van fer de l’1 al 15 de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa era donar als propietaris dels establiments alguns consells pràctics per a reforçar la seguretat en el seu comerç i evitar possibles robatoris, furts i estafes. La campanya també va contribuir a crear uns canals de comunicació directes entre la policia i el sector empresarial i comercial.

En la seva visita als comerços els agents van recollir informació bàsica sobre l’establiment, el seu funcionament i les mesures de seguretat, a la vegada que van poder copsar les impressions i inquietuds del sector comercial.

A cada establiment els agents van informar els propietaris d’algunes mesures que poden emprendre per a evitar possibles robatoris i furts. A més van proporcionar als botiguers i empresaris un tríptic informatiu i una enganxina amb telèfons d’emergència (el 112 i el telèfon de la Policia Local, el 93 772 60 25). També els van explicar el protocol que cal seguir en cas de detectar alguna persona sospitosa o de patir un intent de robatori.

A més, durant la campanya la policia va intensificar la vigilància a peu pels carrers i els controls de seguretat ciutadana. La policia valora “molt positivament la col•laboració i la participació” dels comerciants.

D’altra banda, la Policia Local va fer també al maig una campanya entre els conductors de control de l’ús del casc, el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil. Aquestes campanyes se sumen a les realitzades els darrers mesos, com ara la de control de distraccions al volant i la de retirada de vehicles abandonats de la via pública. Amb aquestes actuacions es pretén fomentar una policia de proximitat, propera al vilatà.