La Policia Local de Masquefa estrenarà properament tres PDA (Assistent Personal Digital), una eina informàtica que permetrà als agents comunicar instantàniament i des del mateix carrer qualsevol part o incidència a la via pública i també posar multes per infraccions de trànsit. 
 
Amb aquests nous dispositius es modernitza l’actual sistema de gestió, ja que s’agilitzarà extraordinàriament la comunicació de denúncies i incidències (que es podran fer a temps real) i es reduiran els tràmits i la paperassa. Les terminals les ha cedit la Diputació de Barcelona.
 
 
Les PDA són, al mateix temps, una mena de telèfon mòbil i petit ordinador de butxaca. S’acompanyaran també d’una impressora portàtil. Els agents disposaran en la PDA d’un aplicatiu informàtic amb un menú interactiu on hi haurà diverses bases de dades, des dels tipus d’infraccions fins a la diversitat de tipologies de vehicles o el llistat de tots els carrers de Masquefa.
 
El dispositiu també permetrà enregistrar imatges de les possibles incidències que es produeixin al carrer, per exemple desperfectes en la via pública, o de la infracció de trànsit i afegir-les al part o a la denúncia.
 
Les denúncies per infraccions de trànsit s’enviaran directament des de la PDA a l’Organisme de Gestió Tributaria de la Diputació de Barcelona, l’organisme encarregat de tramitar-les.
 
Els comunicats d’incidències i les imatges també es faran arribar de manera instantània a la base de dades de la Policia Local. Amb aquest nou sistema s’estalvien possibles errades de transcripció.