La Sala Polivalent de la Rogelio Rojo es va omplir el diumenge 16 de gener de gom a gom amb motiu de la presentació de la candidatura a Ciutat Gegantera 2012 de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa. L’acte va reunir nombrosos masquefins i masquefines de totes les edats i representants de colles geganteres de l’Anoia.

La colla masquefina va projectar un audiovisual en què s’expliquen tots els arguments de pes que té la nostra vila per a ser declarada Ciutat Gegantera l’any vinent. L’audiovisual recull breument la història de Masquefa, fa una radiografia de la situació actual del municipi, i explica la trajectòria de la Colla de Geganters i Grallers i l’estreta relaciona que manté amb la resta del teixit associatiu de casa nostra.

La part final de l’audiovisual consta d’un divertit videoclip protagonitzat per les colles del Bisbalet d’Igualada, els gegantets de Capellades, els gegants de Vilanova d’Espoia, Vilanova del Camí i la Llacuna, i tots els seus geganters, a més dels gegants locals, l’Isidre i la Magdalena, el gegantó Willy i la Cuca de l’Isidre. Al final del videoclip les colles anoienques expressen el seu suport a la candidatura masquefina.

La presentació a la Sala Polivalent va comptar també amb l’animada actuació del grup The trumpets of falopy, formació que ha composat l’himne de la candidatura, titulat ‘Gegants al carrer’.

El 5 de febrer, tots a Manlleu!
L’alcalde, Xavier Boquete, i la cap de la colla masquefina, Elena Fábregas, van explicar l’esforç que des de fa temps realitzen els geganters per aconseguir la proclamació de Ciutat Gegantera. També van animar tots els presents a acompanyar la colla a la decisiva assemblea que l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya farà el 5 de febrer a Manlleu. De fet, només queda un últim tràmit per aconseguir que la vila sigui proclamada Ciutat Gegantera: aconseguir el suport de les colles catalanes en aquesta assemblea.

L’Ajuntament i la colla han organitzat un autobús per a totes les persones que vulguin acompanyar els geganters a Manlleu el dia 5. La sortida està prevista per a les 2 del migdia. Les inscripcions es poden fer, fins al dilluns 31 de gener, a l’Ajuntament (C/Major, 93) en l’horari habitual. El preu és de 8 euros.

La festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya va ser instituïda per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya l’any 1985 com la gran festa de tot el món geganter. Anualment participen en aquesta celebració uns 5.000 geganters i prop de 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, a més de 400 músics, com ara grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers, entre altres.