La presentació del llibre ‘Retrobar l’ànima’, de l’escriptor, traductor i professor masquefí Esteve Miralles, va omplir dissabte la sala d’actes de la Biblioteca. Més de setanta persones van gaudir d’una tarda literària organitzada per l’entitat l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural.

A més del mateix autor, la presentació va comptar amb la participació d’altres reconegudes figures com l’escriptor Josep M. Benet i Jornet, el professor Enric Guillén i la psicòloga Maria Martínez Vendrell.

L’acte el va presentar el president de l’Alzinar, Xavier Pérez, que va agrair l’assistència i va donar entrada al protagonista de la tarda literària, Esteve Miralles.

L’escriptor va reflexionar al voltant del procés d’elaboració del llibre. ‘Retrobar l’anima’ –guanyador del Premi Marià Vayreda de prosa narrativa l’any 2012- és un dietari narratiu, una mena de novel·la sense ficció, que l’autor va escriure en primera instància entre els mesos d’agost de 2009 i 2010 amb l’objectiu de reflexionar sobre què és l’ànima i la possibilitat de retrobar-la.

Inicialment Miralles no el va considerar un llibre publicable. El dietari es va acabar convertint en el relat d’un any de vida, amb un viatge llarg a la Toscana i una escapada a les Canàries, amb algunes vivències inesperades. A més de les pàgines pròpies d’un dietari, amb entrades datades, el volum conté un aplec de 101 aforismes sobre l’ànima.

Per la seva banda, la psicòloga Maria Martínez va parlar sobre la comprensió dels problemes del dia a dia i va donar pistes de com afrontar els moments personals complexes.

Enric Gallén, professor d’Esteve Miralles a la universitat, va explicar com van ser els anys d’estudiant de l’autor.

I, finalment, Josep M. Benet i Jornet va qualificar ‘Retrobar l’ànima’ com un llibre “diferent, complex i molt absorbent, que t’atrapa i no saps com”.

També l’actor Xavier Idáñez va recitar alguns passatge de l’obra.