Fira Futur ja escalfa motors. Tot i que la fira tindrà lloc el dijous 12 de març, la programació s’encetarà abans, el dilluns 9, i el dimecres 11, amb dues xerrades prèvies. Dilluns, a partir de 2/4 d’11 del matí, el Casal de Joves acollirà la xerrada ‘Com ens preparem per a les professions del futur?’, adreçada al públic en general. Dimecres, a les 7 de la tarda, es farà al CTC la xerrada ‘Quina influència tenen les famílies sobre els fills i filles quan és hora de prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional?’, adreçada específicament a pares i mares. Les inscripcions a totes dues xerrades ja estan obertes i es poden fer al telèfon 93 772 50 30 o per correu electrònic a educació@masquefa.net.

Novena edició de Fira Futur
L’endemà, dijous dia 12, la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo tornarà a ser l’escenari d’una nova edició, la novena, de Fira Futur. Com en anys anteriors, la fira comptarà amb la participació d’instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, els quals mostraran als visitants les diferents opcions formatives i professionals que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència tant per continuar estudiant com per iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Organitzada per l’Ajuntament de Masquefa, en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Diputació i la Generalitat, la fira s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional. També a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les seves opcions d’ocupabilitat.

Fira Futur obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 4 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de sis instituts de la comarca, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball.

A la fira també s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diversos expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

Acte inaugural
Una hora abans d’obrir al públic, a les 9 del matí, tindrà lloc l’acte d’inauguració de Fira Futur, adreçat als tècnics i professionals del sector. Es farà a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari, el CTC, i comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa i de representants de la Diputació i la Generalitat. A més, l’economista i emprenedora Marta Zaragoza Domingo pronunciarà la conferència ‘Joves liderant el canvi en clau de competències’. Posteriorment els assistents visitaran la Sala Polivalent per donar el tret de sortida a la fira.