La pel·lícula ‘El erizo’ –amb un final sorprenent que va deixar tothom bocabadat- va ser l’escollida per veure i comentar en el cinefòrum organitzat divendres per la Biblioteca. Trenta persones van assistir a la projecció i al posterior debat, moderat per Joan Millaret. Els espectadors van estar molt participatius i van intervenir-hi per comentar l’atmosfera del film i el seu desenllaç.

Produïda el 2009, ‘El erizo’ analitza el microcosmos d’una finca parisenca i les interaccions entre els seus peculiars habitants. Una nena de només 11 anys, Paloma Jossé, discreta, intel•ligent i amb idees pròpies, grava amb la seva càmera les vides dels ocupants dels diferents pisos, entre aquests una portera amb una rica vida cultural i un japonès acabat d’arribar a la finca. Un film amb el regust del millor cinema francès, que combina el realisme social amb el lirisme, a partir de la novel·la de Muriel Barbéry. El públic va marxar amb un bon regust de boca.

La Biblioteca, que amb motiu del Dia de la Dona ja va organitzar un primer cinefòrum, amb la projecció de la pel·lícula ‘La bicicleta verda’, preveu repetir al llarg de l’any aquesta activitat després de l’excel·lent acollida que està tenint entre el públic.