L’equipament ja es troba a ple rendiment des d’aquest cap de setmana un cop finalitzades les obres que l’Ajuntament hi ha dut a terme al llarg dels darrers mesos de la mà de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies. 

Divendres 9 de juny, l’Ajuntament de Masquefa va presentar de forma pública i oficial els treballs d’adequació i millora realitzats a la piscina de l’Alzinar al llarg dels darrers mesos en el marc del conveni signat a finals del passat mes de desembre del 2016 entre el consistori i la Junta de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar.

L’acte d’inauguració, celebrat a la piscina, va anar a càrrec de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; el president de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, Manel Ferrer; el director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; i del president de la Federació d’Ateneus, Salvador Casals; i va comptar amb la presència de nombrosos socis de l’entitat i veïns de la vila.

Unes instal·lacions de qualitat

L’actuació a la piscina de l’Alzinar –inaugurada el 22 de juliol de 1962- ha consistit en la reforma integral dels vestidors i en la supressió de les barreres arquitectòniques –tot mantenint l’estètica i l’essència original de l’equipament- amb l’objectiu d’oferir unes instal·lacions adaptades a les necessitats i interessos dels usuaris i facilitar l’accés a tot l’espai de les persones amb mobilitat reduïda. Les obres, a més, s’han dut a terme a través d’un Pla d’Ocupació Local i han estat realitzades en un temps rècord de 61 dies, fet que ha permès avançar en més de dues setmanes l’inici tradicional de la temporada de les piscines d’estiu.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “el que veiem avui és el fruit del treball conjunt fet colze a colze entre la junta de l’entitat, la Generalitat i l’Ajuntament de Masquefa per tal de garantir el futur i la viabilitat de la nostra associació més emblemàtica i amb més tradició”. En aquest sentit, Boquete avança que “el conveni signat amb l’Alzinar ha estat beneficiós per a tot el poble. Primer, perquè l’Ajuntament pot oferir als veïns un nou servei municipal de piscina de màximes garanties. I segon, perquè l’Alzinar ha pogut solucionar els problemes econòmics que arrossegava fruit de la mala gestió de la junta anterior i que havien posat a l’entitat en una situació límit”.

Mentrestant, Manel Ferrer, president de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, va qualificar la inauguració de moment “molt significatiu, important, emotiu i d’orgull” per a l’entitat, i va assegurar que “l’esperit de col·laboració que hi ha hagut en tot moment amb l’Ajuntament i amb les administracions és el millor exemple que mai no hi ha res perdut i que som capaços d’endegar amb garanties projectes de gran importància per al poble i per a l’entitat”.

De la seva banda, Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus, va definir l’Alzinar com un “símbol d’esforç, dedicació, tenacitat i sacrifici” i va posar èmfasi en la “vocació de servei públic i en la voluntat d’estar al costat de la ciutadania que ha demostrat l’entitat al llarg d’aquest procés i de la seva història”. Finalment, Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, va felicitar a l’Ajuntament i a l’Alzinar per la “voluntat d’entesa comuna” i per garantir, a través d’aquesta instal·lació renovada, “nous i millors serveis lúdics i culturals als veïns de Masquefa”.

Després dels parlaments, l’acte d’inauguració va cloure amb l’actuació en directe del duet musical Alba Pujol & Eugeni Muriel Project, que va amenitzar la vetllada amb un original concert a la piscina.

Un equipament a ple rendiment

Tant la piscina de l’Alzinar com la piscina del camp de futbol, ambdues de titularitat municipal, ja es troben en ple funcionament des del dissabte 10 de juny, dia d’inici de la temporada d’estiu 2017. Ambdues instal·lacions obriran les seves portes fins el proper 11 de setembre amb els següents horaris:

. Del 10 al 23 de juny: de dilluns a divendres, de 16 h. a 20 h. Dissabtes i diumenges, d’11 h. a 20 h.
. A partir del 24 de juny: obert tots els dies d’11 h. a 20 h.