Els masquefins i masquefines viuran aquest dissabte una gran festa de Carnestoltes amb novetats significatives. Així, el concurs de la Rua estableix una nova categoria i premiarà la millor comparsa integrada per menys de 10 persones. Amb aquesta mesura es vol fomentar la participació de famílies i petits grups. Com és habitual, les comparses de més de 10 persones optaran també als premis.

A més, el concurs introdueix un nou criteri a l’hora de decidir les comparses guanyadores, ja que es valorarà el fet que es faci crítica o denúncia social.

Espectacle i Rua

Un dels actes més destacats de la festa del Carnaval a Masquefa serà la Rua. La festa s’iniciarà a 2/4 de 5 de la tarda, al recinte Rogelio Rojo, amb el lliurament de dorsals a les carrosses i comparses. Mitja hora després els participants es concentraran a la Rogelio Rojo, on gaudiran de l’animació del grup Escarabellos. A ¾ de 6 de la tarda el Rei Carnestoltes llegirà el pregó, el qual estarà amenitzat pel grup de teatre N’Uxuricidi, que representarà un espectacle i lliurarà al Rei més esbojarrat de tots la clau de la vila.

La sortida de la Rua està prevista per a les 6 de la tarda. Les comparses i carrosses, i els vilatans i vilatanes, desfilaran pels carrers de Masquefa lluint les seves disfresses fins als voltants de les 8 de la tarda. La Rua acabarà el recorregut a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo, on es lliuraran els premis als guanyadors del concurs. A la mitjanit la gresca continuarà amb una festa de disfresses, també a la Fàbrica Rogelio Rojo.

Les inscripcions per participar en la Rua són gratuïtes i es poden fer, personalment o per telèfon (93 772 85 21), al Punt d’Informació Juvenil. El termini finalitza aquest dimecres, 6 de febrer.

Taller de maquillatge i concurs de disfresses

D’altra banda, la Zona Lliure ha organitzat, per a aquest divendres, un taller de maquillatge de Carnaval i un concurs de disfresses. El taller, que es farà a 2/4 de 6 de la tarda, ensenyarà alguns trucs per treure el màxim profit a les disfresses mitjançant el maquillatge. El concurs premiarà la millor disfressa individual i de grup. Així mateix, durant el dijous, divendres i dissabte tindrà lloc el concurs de disfresses de comerços i aparadors locals.