La segona edició de la Duatló Vila de Masquefa, organitzada pel Club Excursionista Anoia amb el suport de l’Ajuntament, va ser tot un èxit logístic i especialment de participació.
 
L’organització havia limitat la inscripció a 100 places (més del doble que en la primera edició, en què van prendre part 42 esportistes) i finalment hi va haver una setantena de persones que no s’hi van poder inscriure.
 
Entre el centenar de participants hi havia 16 masquefins i d’altres esportistes vinguts no només de l’àrea d’influència de Masquefa sinó d’arreu de Catalunya, com ara Castellbisbal, l’Hospitalet, Sant Boi, Cornellà, Sitges o fins i tot Amposta, entre d’altres.
 
Cursa atlètica i bicicleta de muntanya
Sota la pluja, que va caure de manera intermitent, els participants a la segona Duatló Vila de Masquefa van combinar la cursa atlètica i la bicicleta de muntanya. En total van fer gairebé 26 quilòmetres, 5,4 quilòmetres corrent pels carrers principals de la vila i 20,4 pedalejant per les vinyes i d’altres paratges naturals del municipi. La duatló té com a objectiu fomentar la pràctica de l’esport i a la vegada donar a conèixer el ric entorn natural de Masquefa.
 
Guanyadors masculins i femenins
La prova constava de dues categories. En la categoria masculina el guanyador va ser Pere Juan Roig (Pacs del Penedès), amb un temps d’1 hora 8 minuts i 25 segons. El van seguir Albert Bosch (Sant Vicenç dels Horts), amb 1 hora 9 minuts i 11 segons, i Andreu Simon (també de Sant Vicenç dels Horts), amb 1 hora 10 minuts i 8 segons.
 
En categoria femenina la primera classificada va ser Raquel Martín (Sitges), qui va completar la duatló en 1 hora 40 minuts i 42 segons. L’altra participant femenina, Eva Borreton (Sabadell) va ser segona amb 2 hores 7 minuts i 18 segons.
 
El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Enrique Gómez, els va fer entrega dels trofeus que els acreditaven com a guanyadors i guanyadors de la duatló.
 
La tasca dels col·laboradors
El Club Excursionista Anoia agraeix la col·laboració dels nombrosos voluntaris que van fer possible que l’esdeveniment resultés un autèntic èxit organitzatiu.