Masquefa va viure del 3 al 9 de setembre una de les Setmanes de la Gent Gran més participades dels últims anys. Els avis i àvies es van abocar en la celebració i van omplir els diversos escenaris d’un programa que va saber combinar els actes lúdics amb les activitats formatives. A més, la Setmana de la Gent Gran d’aquest 2012 va presentar algunes novetats destacades, les quals van ser molt ben rebudes.

Al llarg de set intensos dies, la gent gran no va tenir excusa per quedar-se al sofà. Tot al contrari, cada dia va trobar un bon argument per sortir al carrer a gaudir-ne. Dilluns els avis i àvies van ‘competir’ en una marató de jocs de taula i van demostrar les seves habilitats en el parxís, el ‘remigio’ i el dòmino. Dimarts van poder conèixer com funciona el servei de teleassistència en la xerrada que va oferir Núria Brossa, de Televida. Dimecres van gaudir de valent amb el Macrojoc del ‘Quinto’. I dijous, sessió doble. Al matí, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de Masquefa i de Calafell van explicar-los alguns consells bàsics de seguretat. I a la tarda, els avis i àvies van moure l’esquelet fins a no poder més en un ball amb ‘disco-mòbil’ que va omplir la Sala Polivalent.

També doble va ser la jornada de divendres, quan van participar en un taller al Centre de Dia en què la psicòloga Laura Llamas els va donar algunes pautes per entrenar la ment i mantenir la memòria en bona forma. Hores més tard van xalar amb la representació de l’obra de teatre ‘La casa de los olvidos’, a càrrec del Grup de Teatre Ballestea.

El cap de setmana va ser igual d’intens. Dissabte va ser el torn del cinema, amb la projecció d’un clàssic del cel·luloide, ‘La gata sobre el tejado de zinc’, amb estrelles de la talla de Paul Newman i Elizabeth Taylor. La projecció d’aquest film la va proposar la gent gran de Masquefa, que aquest any va participar directament en l’organització de la Setmana.

I diumenge, darrer dia de la Setmana, es van servir altres plats forts. Al migdia es va celebrar el tradicional ofici religiós a la Sala Polivalent. I acte seguit va tenir lloc el dinar popular, una deliciosa arrossada -preparada un any més pels Amics de la Paella- que va reunir al voltant de la taula fins a 450 comensals.

Coincidint amb les postres va arribar el moment més emotiu de la Setmana de la Gent Gran: l’homenatge a l’avi més gran de Masquefa (Jaume Jorba Prat, de 93 anys), l’àvia més gran (Maria Comellas Trevijano, de 97) i al matrimoni de més edat (integrat per Francesc Miralles –malauradament desaparegut dos dies després, l’11 de setembre- i Concepció Torner, que es van casar el 1953).

També la presidenta del Casal, Pepita Esteve, va veure agraïda la seva tasca al capdavant de l’entitat.

Com ja és habitual, la Setmana de la Gent Gran es va tancar amb un ball popular amb el Grup Choffers.

L’Ajuntament, organitzador de la Setmana de la Gent Gran, agraeix públicament la col·laboració del Casal de la Gent Gran de Masquefa i de tots els voluntaris que la van fer possible.