La Societat Recreativa Unió Begudenca va celebrar aquest cap de setmana el 90è aniversari de la seva fundació. I ho va fer amb un convidat molt especial: l’Harmonie des Hauts de Girone, una banda de músics de la localitat francesa de Saint Christoly de Blaye. La societat begudenca està agermanada des de l’any 1997 amb aquesta població, i va voler recuperar el contacte per celebrar l’aniversari amb tots els honors.

La jugada va sortir rodona, ja que els begudencs i els francesos es van abocar amb la festa. L’Harmonie des Hauts de Gironde en va ser la gran protagonista. Dissabte a la tarda els seus quaranta músics van amenitzar una espectacular cercavila amb els geganters i els grallers de La Beguda que va anar des de la plaça fins a l’Envelat i que, tot i els núvols amenaçadors, no es va acabar mullant. Al vespre, després d’un sopar de carmanyola que va reunir més de 250 persones novament a l’Envelat, l’Harmonie va oferir un ampli repertori de peces catalanes i franceses en un concert que va ajudar a passar el mal tràngol del Barça. Després, una disco mòbil encara va allargar la festa per als qui es resistien a anar a dormir.

L’endemà, diumenge, la delegació francesa va gaudir d’una visita guiada a les caves de Masia Bach. Des d’allà van tornar a l’Envelat per gaudir d’una arrossada popular amb més de 200 persones i per tornar-nos a regalar la seva música abans de fer les maletes i marxar cap a França.

La presència de l’Harmonie des Hauts de Gironde va animar molta gent a sortir al carrer i a participar en els actes del 90è aniversari de la Societat Recreativa Unió Begudenca. La societat agraeix al grup francès el seu entusiasme i també l’excel•lent acollida que els van dispensar els begudencs. De fet, l’entitat es planteja repetir la iniciativa. Però abans, el cap de setmana del 7 i 8 de juliol, seran els geganters de La Beguda els qui es desplaçaran fins a França per tornar-los la visita.