Masquefa va tornar a vibrar diumenge amb un gran espectacle d’autocròs. El circuit de La Pedrosa va acollir, per segon any consecutiu, una prova puntuable del Campionat de Catalunya d’Autocròs. I la cita no va decebre els nombrosos espectadors que s’hi van aplegar. Això sí, els pilots de casa no es van poder lluir davant la seva afició.

Aquesta vegada la sort no va acompanyar els corredors masquefins. Tant David Cabeza, que corria a la Divisió IIa (vehicles fins a 1.600cc), com José Luís Ulloa, que ho feia a la Divisió II (vehicles fins a 2.000 cc), van haver d’abandonar, tots dos a causa de problemes tècnics. Cabeza va trencar el canvi del cotxe a la primera semifinal. I Ulloa va veure com li fallava la transmissió també en les fases classificatòries.

Tot i la decepció de no veure triomfar els pilots locals, La Pedrosa va gaudir amb l’espectacle que van oferir els 31 equips participants.

(Consulta les classificacions)

Divisió II a
En la Divisió II a es va imposar Eduard Rubio, de l’escuderia Lleida, amb un Honda Cívic 1.6. En la final Rubio va protagonitzar una molt bona sortida que li va valer la segona posició. A més, va aliar-se amb la sort quan el pilot David Boltà, que durant tota la cursa havia anat líder destacat, va trencar el suport del motor. Això va permetre a Rubio avançar-lo i entrar primer a la meta. El pilot de l’escuderia Lleida va vèncer davant l’atenta i emocionada mirada del seu pare, qui feia 27 anys havia corregut també a Masquefa amb un 850.

Divisió II
En la Divisió II el guanyador va ser Jesús Molas, també de Lleida, amb un Seat Ibiza 2.0. Després de dues semifinals molt disputades entre Jordi Costa i Joan Salichs (cadascun d’ells es va imposar en una classificatòria), Molas va deixar de ser el tercer en discòrdia en el moment decisiu, la final. El pilot de Centelles va protagonitzar una excel•lent cursa i va entrar primer, això sí, amb Salichs trepitjant-li els talons.

Car-cross
Finalment, en la categoria Car-cross es va imposar Jordi Puigverd, de l’escuderia Autopasión, amb un Demon Car. Després d’unes semifinals molt igualades, amb una aferrissada lluita entre el mateix Puigverd i Jordi Casas, i amb Albert Moltalbán i Marc Batlle perseguint-los de molt a prop, el pilot de l’escuderia Autopasión va ser el vencedor indiscutible a la final, on va treure fins a 11 segons d’avantatge a Casas.

El Campionat de Catalunya d’Autocròs de Masquefa el va organitzar novament Gas a Fons, amb la col•laboració de l’Ajuntament. L’entitat va tornar a demostrar la seva gran capacitat organitzativa i logística, ja que la celebració de la cursa va ser un autèntic èxit.

El circuit de La Pedrosa també va estar a l’altura tot i que, en aquesta ocasió, va presentar majors complicacions. En les dues proves anteriors les condicions meteorològiques prèvies a la cursa havien afavorit el comportament del circuit, ja que la pluja havia compactat millor la terra.