El Departament de Territori també ha instal·lat al municipi una unitat mòbil per a fer un seguiment dels episodis de males olors procedents de l’abocador de Can Mata.

Des d’aquest mes de desembre hi ha habilitat al municipi un nou sistema pioner de recollida d’olors instal·lat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Els mesuradors -que recullen diferents tipus d’olors mitjançant uns filtres- s’han instal·lat al carrer Campoamor i a l’Escola Font del Roure i tenen com a objectiu recollir mostres de partícules al municipi per a ser comparades, posteriorment, amb les mostres que s’han obtingut a les instal·lacions de l’Ecoparc.

En paral·lel, des de finals del mes de novembre el Servei de Vigilància i Control de l’Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya també ha instal·lat temporalment a Masquefa una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica per a fer un seguiment dels episodis d’olors provinents de l’abocador de Can Mata.