Marcos Bajo i Minerva González, ambdós amb discapacitat visual, faran una breu aturada a Masquefa el divendres 17 de juny en el marc d’aquesta original marxa  solidària, que recorre tota Espanya per donar visibilitat a la realitat de les persones afectades de malalties rares o minoritàries.

El divendres 17 de juny Masquefa serà durant 30 minuts el centre neuràlgic de l’Estat pel que fa a activitat solidària en suport de les persones que pateixen malalties rares o minoritàries. Pels volts de tres quarts de deu del matí, els dos corredors de la Volta a Espanya per les malalties rares, Marcos Bajo i Minerva González, faran una breu aturada a la Plaça de l’Estació del nostre municipi en el marc dels gairebé 3400 km que estan recorrent al llarg de tot l’Estat amb l’objectiu de donar a conèixer aquest tipus de malalties, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat de les persones que les pateixen i els seus familiars.

La Plaça de l’Estació acollirà, així mateix, una autocaravana solidària on la gent que ho desitgi podrà aportar donatius o adquirir mertxandatge. Totes les aportacions es destinaran a la recerca mèdica, sovint escassa degut a que la taxa de prevalença concreta de cadascuna d’aquestes malalties (s’estima que hi ha entre 5000 i 7000 malalties minoritàries diferents) és relativament petita. La Volta a Espanya per les malalties rares està dissenyada en forma de duatló en què, cada dia, els dos esportistes recorren una marató a peu i mitja marató en bicicleta. La ruta es va iniciar a Madrid el 21 d’abril i acabarà a Barcelona el 18 de juny de 2016. Masquefa forma part, doncs, de la recta final de la volta.

Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes del municipi a sortir al carrer i donar suport a aquesta bonica iniciativa, tot contribuint així a dotar de visibilitat i donar a conèixer la situació de les persones que pateixen aquest tipus de malalties, que sumades podrien afectar, només a Catalunya, fins a 300.000 persones. En aquest sentit, Enrique Gómez, regidor d’Esports, ha fet una crida oberta als masquefins i masquefines per tal que es bolquin en la benvinguda i la recepció dels esportistes, que ha definit com "un exemple de superació i fortalesa i una font d’inspiració digna d’admiració".