Aquest divendres arrenca la nova programació dels Cafès amb Història, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb la xerrada ‘Masquefines en temps de guerra: 1936-1939’, que anirà a càrrec de Juli Molano. Aquesta sessió s’inclou també en el programa especial que ha organitzat l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

La propera activitat dels Cafès amb Historia està prevista per al divendres 18 d’abril, quan es farà una sortida cultural a les mines de sal i el castell de Cardona. Les inscripcions es podran fer del 9 al 20 de març.

A més, el dissabte 30 de maig, a les 6 de la tarda, el Casal d’Avis acollirà la xerrada ‘L’Antic Egipte: simbologia per al més enllà’, a càrrec de Francesc M. Lliteres, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.

La programació continuarà el dissabte 13 de juny amb una segona sortida cultural relacionada amb la xerrada anterior, en concret al Museu Egipci de Barcelona. Les inscripcions s’hauran de fer de l’11 al 22 de maig.

Després del parèntesi de l’estiu, els Cafès amb Història es reprendran el dissabte 5 de setembre, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb la sessió titulada ‘Màgia i superstició en el món rural: un vincle entre l’agricultura i l’esotèric’, impartida per Juli Molano.

A més, per al dissabte 3 d’octubre s’ha programat la sortida cultural al VINSEUM–Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i a les Bodegues Torres, a Vilafranca del Penedès. El termini d’inscripcions és del 7 al 18 de setembre.

El dissabte 21 de novembre, a les 6 de la tarda, de nou al Casal d’Avis, tindrà lloc la xerrada ‘Gaudí, el segell d’un geni’, a càrrec de Francesc M. Lliteres, llicenciat en Història de l’Art i màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.

La nova temporada dels Cafès amb Història arribarà al seu punt final el dissabte 19 de desembre, amb una sortida cultural que complementarà la xerrada del novembre. Es visitarà la gran perla arquitectònica d’Antoni Gaudí, La Sagrada Família. Les inscripcions es faran del 16 al 27 de novembre.