L’Ajuntament de Masquefa va organitzar divendres un acte de benvinguda als mestres i professors que aquest any exerciran la docència en els diversos centres educatius del municipi: les llars d’infants municipals La Baldufa i Francesc Mata i Sanghés, les escoles El Turó, Font del Roure, Vinyes Verdes i Masquefa II, i l’institut. L’alcalde, Xavier Boquete, va destacar la labor que mestres i professors duen a terme, especialment en aquests moments de dificultats econòmiques i manca de suficients recursos, i va desitjar-los molt d’encert en aquest nou curs 2014-2015.

Boquete va fer una radiografia del mapa escolar a casa nostra. Aquest setembre començaran el nou curs a Masquefa un total de 1.694 alumnes: 86 a les escoles bressol, 1.117 a primària, i 491 a secundària, 59 dels quals a batxillerat, estudis que el municipi va començar a oferir el curs passat per primera vegada. A més, va destacar l’aposta que fa l’Ajuntament per mantenir obertes les dues llars d’infants -tot i la davallada de la natalitat i les dificultats de finançament-, i també per tornar a posar en marxa els Espais Familiars, una iniciativa que dóna suport a les famílies en la seva tasca de criança i educació dels fills i filles.

També va voler subratllar les obres de millora i manteniment que el Consistori ha dut a terme aquest estiu en diferents centres educatius per garantir unes òptimes condicions de treball i estudi a professors i alumnes, així com la posada en marxa del projecte d’estalvi energètic ‘Euronet 50/50’ a l’escola El Turó i la seva continuació a la Font del Roure. En l’àmbit de secundària, destaquen la continuïtat de l’Espai d’Estudi per a 1r i 2n d’ESO i de projectes com ‘Tastet d’Oficis’ i ‘Connexions’, Fira Futur i dos nous cursos de PQPI a l’Anoia Sud. Un dels nous reptes d’aquest curs serà, a més, treballar en un Pla d’Absentisme Local.

D’altra banda, l’Ajuntament tornarà a donar suport a la formació dels mestres i professors –amb diverses sessions proposades pels centres- i organitzarà un acte de reconeixement als docents.

Visites guiades al municipi
Després de la benvinguda, els mestres i professors –dividits en grups- van participar en tres rutes guiades diferents per conèixer la vila, el seu entorn i la seva història. Es va fer una ruta històrico-cultural –amb visita al Centre d’interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo-, una altra ruta natural –en què es va visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC-, i una tercera ruta d’equipaments, en què mestres i professors van conèixer el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), el Centre Tecnològic Comunitari (CTC), el Casal de Joves i la Biblioteca Municipal.