L’Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa ha guanyat el Premi Palestra de prevenció d’incendis forestals que atorga la Diputació de Barcelona per la millor organització. Aquest premi està dotat amb 8.400 euros per l’elaboració i execució de programes de prevenció i vigilància d’incendis. El guardó es va lliurar, juntament amb el Premi Rossend Montané i el Premi d’Honor Joaquim M. Castellarnau, dissabte passat en una festa a Santa Maria de Palautordera que va reunir més de 600 persones.

Aquest guardó representa una fita històrica i un valuós reconeixement a la tasca que aquests darrers anys han dut a terme els membres de l’Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa. L’Associació compta actualment amb un equip de disset voluntaris: Fèlix Arribas, Valentí Vázquez, Francesc Castillo, Antonio Castillo, Laura Castillo, Cristina Castillo, Rafel García, Martí Uribe, Ricard Esfols, Julián Tejero, Jordi Buenafuente, Loli Vaquero, Óscar García, José Cantillo, Marta Duran, Oriol Marzo, José Ramon Pujol i Olga Garriga (secretària-administrativa).

Julián Tejero, President honorífic de l’ADF, va ser l’encarregat de recollir el premi. Al Premi Palestra també hi optaven les ADF de Teià, Vol-Ges i Montseny-Congost. Les dues darreres van ser distingides amb accèssits de 1.800 i 1.200 euros respectivament.

L’altre guardó a la prevenció d’incendis forestals, el Premi Rossend Montané a la millor obra o projecte de prevenció, va ser per a l’ADF de Castellví de la Marca, que actua sobre la totalitat del territori forestal d’aquest municipi, per la construcció d’un magatzem per poder guardar els vehicles i el material de l’ADF. Les ADF de Castelldefels i Teià van obtenir accèssits de 1.800 i 1.200 euros respectivament.

Finalment, el Premi d’Honor Joaquim M. de Castellarnau, de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest àmbit, va recaure en l’igualadí Miquel Casadesús, membre de les ADF de Castellolí i de Castellfollit del Boix. Casadesús és, des de l’any 1995, president de la Federació d’ADF de l’Anoia. També va ser president del Secretariat d’ADF de Catalunya entre els anys 2004 i 2007. L’any 1995 va rebre la Medalla de l’Agricultura Catalana per la seva dedicació a les Agrupacions de Defensa Forestal.

Els premis de prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de l’any 1997, volen ser un reconeixement públic a la feina que duen a terme durant tot l’any les agrupacions de defensa forestal amb el suport dels ajuntaments.