Més de setanta persones van assistir diumenge a la Rogelio Rojo a la presentació del comboi que la ONG Conductors Solidaris farà aquest any a l’Àfrica per portar vehicles i material humanitari a les ONG del país. L’Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa s’ha sumat a la iniciativa i ha donat a Conductors Solidaris un vehicle tot terreny. Representants de Conductors Solidaris, una entitat sense ànim de lucre integrada per conductors, mecànics, logistes i voluntaris en general disposats a treballar per a aquells col·lectius que més ho necessiten, van ser a Masquefa per explicar els detalls del comboi, del qual ja se’n fan els preparatius.
 
També és va projectar un audiovisual sobre l’expedició que la ONG ja va fer l’any passat a l’Àfrica. Joan Carbonell, membre de l’ADF de Piera i participant en el primer comboi al continent africà, va explicar que Conductors Solidaris està treballant per aconseguir vehicles i que de moment en disposa ja de tres: dos tot terrenys (un cedit per l’ADF de Masquefa i un altre per l’ADF de Sant Quirze) i tres ambulàncies. Carbonell va insistir especialment en la necessitat d’aconseguir més vehicles de transport sanitari. Conductors Solidaris ja va portar l’any passat una ambulància a un hospital de Burkina Fasso, la primera de la qual disposava el sistema de salut públic.
 
El membre de l’ADF de Piera també va posar l’accent en el fet que el comboi l’integren voluntaris, “que s’ho paguen tot de la seva butxaca” per fer possible aquesta iniciativa solidària. A més, va explicar que els vehicles i el material humanitari es lliura “a petites ONG que tenen dificultats per tirar endavant el seus projectes solidaris”. El fet de viatjar fins a l’Àfrica garanteix que els vehicles i el material humanitari arribi al seu destí.
 
“No ens podem quedar de braços plegats”
Carbonell i uns altres dos membres de Conductors Solidaris, José Antonio Zomeño i Maru Carpintero, van manifestar que havien decidit repetir el comboi aquest 2009 només arribar al continent africà l’any passat. “Allà te n’adones de les injustes desigualtats que existeixen i que no ens podem quedar de braços plegats; alguna cosa hem de fer-hi”. Van posar l’exemple “de les nenes de dotze anys que, cada dia, han de caminar dotze quilòmetres amb una garrafa de vint quilos a sobre per poder tenir aigua, mentre aquí tenim moltes coses que no sabem apreciar”.
 
“Un exemple de solidaritat i altruisme”
El regidor de Governació de l’Ajuntament de Masquefa, Carles Ventura, va lliurar als representants de Conductors Solidaris les claus del vehicle tot terreny que els ha donat l’ADF. Ventura va elogiar el gest de l’Agrupació de Defensa Forestal, de la qual va dir que és “un exemple de solidaritat i altruisme”. El regidor també va afegir que “tots portem una petita ONG dins nostre, però no sempre som capaços de desenvolupar aquest esperit solidari”.