L’Ajuntament de Masquefa recorda que no s’han de llançar al vàter les tovalloletes humides d’un sol ús, ja que aquesta mala pràctica, d’una manera generalitzada, provoca embussos, trencaments i males olors en les canonades del clavegueram, així com avaries en els equips de la depuradora d’aigües residuals.

Les tovalloletes humides no es descomposen en contacte amb l’aigua -a diferència del que passa amb la cel·lulosa de la qual està fet el paper higiènic- i es van acumulant en el sistema de clavegueram, juntament amb altres residus que també són llançats incorrectament al vàter, com ara compreses, gases, preservatius o bastonets per a les orelles. Tots aquest residus cal abocar-los a la paperera.

A més del conseqüent perjudici mediambiental, el mal hàbit de llançar les tovalloletes humides i altres residus impropis al vàter provoca que l’Ajuntament hagi de fer una gran despesa en tasques de neteja i reparació de les canonades, despesa que paguem tots.

La fotografia correspon a una actuació que s’ha hagut de fer recentment en les canonades d’un dels carrers del casc urbà de Masquefa.

El Consistori demana la col·laboració dels vilatans perquè prenguin consciència d’aquesta problemàtica.

Aquesta problemàtica, malauradament estesa arreu del país, va ser motiu del reportatge de l’Espai Terra de TV3.

(Cliqueu aquí per veure el vídeo)