Les persones interessades en formar part d’aquest estudi biomèdic el proper dimarts 10 d’octubre cal que s’inscriguin prèviament trucant als telèfons 93 554 30 54 o 93 557 35 00. També ho poden fer enviant un correu electrònic a les adreces gcatbiobank@imppc.org o atencioaldonant@bst.cat.

L’Ajuntament de Masquefa, a través del Banc de Sang i Teixits, se suma enguany al projecte ‘GCAT. Genomes per la Vida’, un estudi biomèdic pioner que té com a objectiu facilitar la predicció i el tractament de malalties cròniques i d’aparició freqüent com el càncer, neurodegeneratives i cardiovasculars, entre d’altres. Així, a través de mostres de sang donades per voluntaris d’arreu del país s’estudiaran els gens i la interacció d’aquests amb l’estil de vida i el medi ambient per analitzar com faciliten el desenvolupament de diverses malalties.

Per tot plegat, el consistori anima als veïns i veïnes a participar activament d’aquest projecte que tindrà lloc el proper dimarts 10 d’octubre. Així, les persones interessades en formar part d’aquest estudi biomèdic cal que s’inscriguin prèviament trucant als telèfons 93 554 30 54 o 93 557 35 00. També ho poden fer enviant un correu electrònic a les adreces gcatbiobank@imppc.org o atencioaldonant@bst.cat.

Hi poden col·laborar totes les persones entre 40 i 65 anys residents a Catalunya, que comprenguin el català i/o el castellà i que disposin de targeta sanitària. Als qui es presentin com a candidats per formar part de l’estudi se’ls sol·licitarà una mostra de sang i la informació relacionada amb el seu estat de salut i se’ls demanarà permís per fer un seguiment individual i confidencial de les seves dades de salut al llarg de l’estudi.

El projecte GCAT recollirà dades i mostres biològiques de 50.000 persones que seran necessàries i útils per desenvolupar amb èxit una recerca efectiva a mitjà i a llarg termini. En aquest sentit, molts dels avenços mèdics obtinguts en els últims anys són fruit d’aquest tipus d’investigacions.

Per a més informació podeu consultar el següent web.