Masquefa disposa d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

L’Ajuntament de Masquefa segueix duent a terme periòdicament la retirada de residus i voluminosos abocats de forma improcedent a la via pública, amb l’objectiu de resoldre aquesta problemàtica continuada al municipi; així com els problemes de salubritat, estètic, mediambiental, de seguretat i econòmic que hi són directament associats. En aquest sentit, el consistori recorda als veïns que aquest tipus de pràctiques negligents tenen un impacte negatiu directe en l’economia municipal i dels ciutadans, en la imatge de la vila i en el benestar col·lectiu.

Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, explica que “poques vegades es té en compte que l’incivisme té una dimensió econòmica, ja que la recollida periòdica que hem de fer d’aquests residus que es dipositen de forma improcedent a la via pública comporta un sobrecost del servei molt important; i per tant, implica l’assumpció de costos per part de tota la població”.

Així, el consistori recorda que Masquefa disposa d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

Crida a la col·laboració ciutadana

L’equip de govern segueix fent una crida a la col·laboració i implicació ciutadana i manté activa una campanya per tal d’identificar els responsables d’aquests abocaments i sancionar econòmicament els seus infractors.

Finalment, la Regidoria de Medi Ambient, amb l’objectiu de conscienciar el conjunt de la població sobre la importància mediambiental i de seguretat d’una gestió correcta i sostenible dels residus i fomentar la recollida selectiva, recompensa els veïns que aportin residus a la deixalleria amb una reducció directa de la taxa municipal de residus.

Amb tot, aquesta taxa es podria veure afectada al llarg dels pròxims anys i podria experimentar un creixement amb l’objectiu d’assumir la despesa sobrevinguda que representa per a les arques municipals la recollida periòdica de residus abocats de forma improcedent a la via pública.