Gràcies a la tecnologia, Masquefa es transformarà  en una vila més sostenible, més moderna i més eficient.

Masquefa forma part de la primera cinquantena de poblacions de la província de Barcelona que poden posar-se l’etiqueta “Smart” a l’adherir-se a la Plataforma “Smart City” de Gestió Urbana de la Diputació de Barcelona.

Aquesta plataforma permet gestionar de forma automatitzada les dades generades en l’àmbit de recursos energètics i millora de la qualitat ambiental. La plataforma Sentilo que proporciona la Diputació de Barcelona emmagatzema i visualitza la informació mesurada pels diferents sensors desplegats i d’aquesta manera permet implementar solucions en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

En el cas de Masquefa pròximament s’instal·laran sensors de mesura de qualitat de l’aire que permetran extreure informes de resultats, disposar de dades en directe i fer un control mediambiental. I més endavant es podrà ampliar la informació col·locant altres tipus de sensors, com per exemple els que examinen l’acústica o els que controlen els consums de comptadors en els edificis o instal·lacions municipals.

L’objectiu final de la Diputació de Barcelona és reunir les 311 poblacions de la província de Barcelona en l’anomenada “Barcelona Smart Region”.

Què és una Smart Vila?

L’Ajuntament aposta per convertir Masquefa en una Smart Vila per tal de millorar la qualitat de vida de la població en un entorn sostenible tant des del punt de vista econòmic com mediambiental, mitjançant l’ús de tecnologies que permeten una gestió més eficient dels serveis i una participació activa de la ciutadania.

Parlar de Smart Vila significa avançar cap a pobles i ciutats més sostenibles i més intel·ligents; i apostar per la creació i progrés de nous serveis municipals amb valor afegit, mitjançant solucions tecnològiques. Tot plegat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que les habiten, treballen i/o visiten.