El Ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar, en la sessió ordinària celebrada el dijous 18 de desembre, una moció institucional de declaració de responsabilitat pel 9N. Es tracta d’un text que l’Associació de Municipis per la Independència -de la qual l’Ajuntament de Masquefa n’és membre fundador- ha proposat a tots els Ajuntaments que hi estan adherits, i que es va portar al Ple de Masquefa a proposta dels grups municipals de CiU i ERC i del regidor no adscrit David Minoves.

La moció és una mostra de solidaritat i suport al President de la Generalitat, Artur Mas, la Vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau davant la querella presentada per la Fiscalia General de l’Estat. Precisament aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acordar investigar Mas, Ortega i Rigau per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional en el procés participatiu del 9N.

La moció es va aprovar amb 9 vots a favor: els 7 de Convergència i Unió –el regidor Carles Ventura no va poder ser al Ple per motius laborals-, i els 2 d’ERC i el regidor Minoves. La moció afirma que els regidors que hi van votar a favor “vam participar activament en la celebració de la jornada del 9N” i per tant, assumeixen “totes les responsabilitats que se’n puguin derivar”. També admeten “ser coautors de les accions que s’imputen al President de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l’organització i execució del procés democràtic” del 9N.

Per la seva banda, la representant de Progrés Municipal (PSC-APM) es va abstenir, i els dos representants del Partit Popular i Força Masquefa hi van votar en contra.

En el Ple Municipal també es va aprovar la proposta de baixa de drets reconeguts pendents de cobrament presentada per l’Organisme de Gestió Tributària, amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte ERC, que hi va votar en contra.

(Àudio íntegre del Ple)