Masquefa i les seves urbanitzacions disposen d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

Aquest mes de setembre l’Ajuntament de Masquefa ha procedit al tancament definitiu d’una de les quatre àrees d’aportació de restes vegetals que hi ha distribuïdes arreu del municipi. Es tracta de l’àrea situada al carrer Maset de la urbanització d’El Maset, davant del local de l’Associació de Veïns.

El consistori ha adoptat aquesta mesura extraordinària davant els reiterats actes d’incivisme que pateix l’àrea, entre ells l’abocament incontrolat de residus per part de particulars i l’abocament de restes de poda procedents d’empreses de fora del municipi. Unes pràctiques que representen un important sobrecost en el servei de recollida d’aquests residus; i que per tant, impliquen l’assumpció de costos per part de tota la població.

Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, demana disculpes per les molèsties que aquesta mesura pugui generar entre els veïns de la zona que fan un correcte ús d’aquest servei i explica que “és una decisió que lamentem haver de prendre”. En aquest sentit, Enrique Gómez avança que “seguirem fent tota la pedagogia necessària entre la població i les administracions per tal d’erradicar aquestes pràctiques del nostre municipi i consolidar a Masquefa i a les seves urbanitzacions una cultura del reciclatge i de la correcta gestió dels nostres residus que és imprescindible per a garantir el benestar i el desenvolupament social, econòmic i mediambiental de la nostra vila”.

Mentrestant, l’Ajuntament recorda que Masquefa i les seves urbanitzacions disposen d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.