La Policia Local i els Mossos d’Esquadra investiguen el cas per identificar els autors de la destrossa de prop d’una desena d’arbres d’aquest icònic espai masquefí, seu de la tradicional Plantada d’Alzines anual que celebren les famílies del municipi.

L’Ajuntament de Masquefa treballa de la mà dels cossos policials i de seguretat amb l’objectiu d’identificar els autors de la destrossa d’una desena d’alzines al Bosc dels Infants comesa aquesta setmana, així com d’un acte vandàlic perpetrat recentment al Parc del Patufet que ha implicat l’arrencada d’una morera.

Des del consistori es condemnen i es lamenten profundament aquestes accions i es fa una crida a la col·laboració i implicació ciutadanes, demanant als veïns que hagin vist alguna cosa o tinguin informació al respecte que es posin en contacte amb el personal municipal. En aquest sentit, un cop identificats els responsables d’aquests actes vandàlics, l’Ajuntament estudiarà les accions legals/penals que consideri oportunes per reclamar responsabilitats.

Enrique Gómez, regidor d’Urbanisme, qualifica els incidents d’”especialment greus” perquè “atempten contra un espai públic que és patrimoni de tots i que és d’un gran simbolisme per a les nostres famílies i infants”. Així, Gómez assegura que “actituds com aquesta són injustificables i no tenen cabuda al municipi. Per tot plegat, com a Ajuntament, seguirem actuant amb fermesa per sancionar els responsables i eradicar aquestes actituds dels nostres carrers”.

Així, la Policia Local també ha incrementat la seva vigilància a peu de carrer per detectar i prevenir els actes de vandalisme i identificar-ne els presumptes autors.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “tothom és conscient de les conseqüències sobre els demés que es deriven dels actes incívics, com ara incomoditat, molèsties, manca de confort, etc. No obstant, poques vegades es té en compte que el vandalisme també té una dimensió econòmica, ja que la destrossa de mobiliari urbà comporta sempre l’assumpció de costos per part de l’Ajuntament, és a dir, l’assumpció de costos per part de tota la població”.