En el que portem d’any han mort a l’Estat espanyol 12 dones a mans de les seves parelles o ex parelles.

L’Ajuntament de Masquefa denuncia i condemna de forma unànime i enèrgica els assassinats masclistes perpetrats en diferents punts de l’Estat espanyol al llarg dels darrers dies. És el cas d’una dona de 42 anys veïna de Corbera de Llobregat, una dona de 52 anys veïna de Creixell, i una dona embarassada de 28 anys i el seu fill menor de 7 anys a Mallorca.

En el que portem d’any han mort a l’Estat espanyol 12 dones a mans de les seves parelles o ex parelles i 1.089 des del 1 de gener de 2003, quan es van començar a comptabilitzar oficialment. En el que portem d’any també han mort dos menors.

Isis Abad, regidora d’Igualtat, afirma que “estem davant d’una xacra que segueix colpejant amb força malgrat tots els avenços que hem assolit al llarg dels darrers anys. Per això cal seguir fent pedagogia i posar tots els recursos i eines necessàries per a prevenir i erradicar de forma urgent els assassinats i qualsevol forma de violència masclista a les nostres llars, llocs de treball, espais públics…”.

Ajuda contra la violència masclista

L’Ajuntament de Masquefa recorda que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la població tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 hores del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • El SIAD és el servei públic i gratuït que ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic, i informació i orientació sobre els drets de les dones en relació a l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. Assessora i deriva a serveis especialitzats sobre violència masclista. Podeu demanar cita al 636 365 631 o a siad@dae.cat.