La guia recull els recursos i serveis contra la violència masclista i d’atenció a les víctimes, del municipi i del territori proper.

L’Ajuntament de Masquefa -a través de la Regidoria d’Igualtat- ha editat aquest mes de gener una Guia de recursos contra la violència masclista que dona eines a la població del municipi per a actuar davant d’un cas de violència de gènere.

El document s’ha dissenyat i elaborat a través d’una subvenció extraordinària de la Diputació de Barcelona i es podrà consultar a partir d’aquesta setmana en format paper als diferents serveis municipals; i en format digital, en aquest enllaç.

Isis Abad, regidora d’Igualtat, emmarca l’edició d’aquesta guia en la “política de tolerància zero que professa el nostre ajuntament envers qualsevol forma de violència masclista” i explica que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “donar a conèixer d’una manera senzilla i accessible tots els recursos, serveis i informació sobre què és la violència masclista i, especialment, sobre com actuar-hi al respecte”.

La guia s’adreça tant a les dones que pateixen algun tipus de violència com als veïns, familiars o amics perquè la puguin detectar. La guia, per tant, és un instrument de prevenció amb l’objectiu que tota la població estigui assabentada de les actituds que poden suposar violència en l’àmbit familiar, comunitari o laboral i sàpiguen què fer i com sortir-ne. Així, en la guia es destaquen els principals recursos i serveis sanitaris, de denúncia i d’informació contra la violència masclista.