El pressupost municipal per al curs vinent recupera els nivells d’inversió prepandèmia. A més, també augmenten el valor de les subvencions destinades a entitats locals i les partides pressupostàries d’àrees estratègiques com les de Benestar Social i Gent Gran o Habitatge.

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar dijous 11 de novembre, en sessió ordinària, el pressupost general de la corporació per a l’any 2022. Els comptes, que ascendeixen fins als 15.172.997,43€, van ser aprovats amb els vots a favor de Junts per Masquefa i PSC, l’abstenció de C’s i els vots en contra d’ERC i CUP. En aquest sentit, el pressupost pel 2022 augmenta en més d’un milió d’euros respecte el pressupost d’aquest 2021 (14.035.022,43€).

Iban Fraile, regidor de Planificació Econòmica i Innovació del Teixit Econòmic, destaca que “els pressupostos pel 2022 tenen un marcat to social i estan clarament enfocats a la reactivació del municipi després de prop de dos anys de pandèmia. És moment de tornar a invertir en millores per a la vila i seguir estant al costat de tots els nostres veïns”.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa èmfasi en que “per a l’any 2022 la gran novetat és que l’Ajuntament aposta de forma decidida per a recuperar els nivells d’inversió prepandèmia, posant l’accent en aquelles actuacions a la nostra via pública i equipaments que han de representar un salt qualitatiu per al creixement, el desenvolupament i el benestar de Masquefa i de tots els seus veïns”.

Elena Fernández, regidora d’Hisenda, explica que “després de dos anys, els darrers, marcats pels estralls de la pandèmia, per a l’any 2022 fem un pas endavant per a seguir dinamitzant l’activitat social, cultural i econòmica de Masquefa i per a reforçar aquelles àrees que presten serveis essencials a la nostra població”.

Prop de 4 milions d’euros en inversions per al 2022

El pressupost municipal de Masquefa per al 2022 inclou una partida de 3.992.263,51€ per a executar diferents inversions d’arranjament i millora arreu de la vila.

Entre les actuacions més destacades hi ha l’inici de la primera fase de construcció del Centre de Dia, amb una inversió de 1.460.106,96€; l’asfaltatge de carrers i el desplegament del Pla de Mobilitat, amb prop d’un milió d’euros d’inversió; la renovació de l’enllumenat exterior del municipi, 350.000€; l’adequació del sector Oliveres, 200.000€; obres de reforma a l’Ajuntament (165.000€) i de la nova prefectura (140.000€); treballs de millora al CEM (86.196,95€) i als centres educatius (85.000€); o l’adquisició de nou patrimoni, 85.000€.

Així, el pressupost per a inversions per al 2022 augment notablement sobre la partida prevista al 2021, passant dels  2.996.795,67€ als 3.992.263,51€.

Més suport a les entitats

Per al 2022 l’Ajuntament de Masquefa també aposta per dinamitzar l’activitat lúdica i cultural a la vila després de la pandèmia de Covid-19. Amb la relaxació progressiva de les restriccions i amb la millora de la situació sanitària, el gruix de les activitats es reprendran de nou al llarg dels pròxims mesos; i, en aquesta línia, el consistori incrementarà totes les subvencions que reben les entitats educatives, culturals i esportives de Masquefa.

L’atenció a les persones: una prioritat per a l’equip de govern

D’altra banda, els comptes per a l’any vinent també posen l’èmfasi en diferents àrees estratègiques. Així, malgrat la millora de les dades econòmiques i el control general de la Covid-19, l’Ajuntament incrementa pel 2022 les partides de Benestar Social i Gent Gran en un 10%. A més, també es consoliden serveis i ajudes als col·lectius més vulnerables.

Mentrestant, el consistori també destinarà per primer cop una partida de 85.000€ a les àrees d’Habitatge i Patrimoni; una mesura que se suma a l’aplicació d’un recàrrec de fins al 50% sobre l’IBI dels immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent, amb l’objectiu de seguir afavorint el dret d’accés a l’habitatge dels masquefins.

Finalment, l’impuls d’un projecte de dinamització del Casal de Joves i l’elaboració del primer Pla d’Igualtat de Masquefa són alguns dels altres aspectes destacats del pressupost municipal.