L’Ajuntament de Masquefa ha presentat públicament avui dijous una nova edició d’aquest projecte que, al llarg d’aquest 2017, ofereix un variat programa d’activitats que inclou sortides culturals, balls populars i xerrades sobre diverses temàtiques.

Aquest mes de febrer s’ha donat el tret de sortida a una nova edició de ‘Fem Cultura’, un programa impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Masquefa i que té com a objectiu difondre i promoure la cultura a través de l’organització de temporades estables d’activitats culturals. Al llarg d’aquest 2017, el consistori ofereix als masquefins un extens i complet programa de propostes que inclou sortides, balls populars i xerrades sobre múltiples temàtiques.

Aquest dijous 23 de febrer el consistori ha presentat públicament en roda de premsa el cartell i les principals novetats que presenta enguany aquest programa organitzat per la Regidoria de Cultura. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “des dels seus inicis l’any 2008, el ‘Fem Cultura’ ha estat una eina clau per aconseguir crear costum i hàbit cultural fora dels mesos d’estiu. Aquest programa no deixa de ser, sinó, un espai d’intercanvi i comunicació que ens permet apropar la cultura a tots els nostres veïns i garantir-los una oferta de serveis i activitats culturals variada de manera estable”.

el ‘Fem Cultura’ 2017, que oferirà fins a finals del mes de desembre prop d’una trentena d’activitats, ocupa un espai destacat en l’aposta estratègica que fa l’equip de govern per consolidar la cultura al municipi com a eina clau d’integració, formació i socialització. En aquesta línia, Boquete referma que “la cultura a Masquefa es mou a ritme de musica, teatre, història, fotografia, exposicions i tradicions. El nostre objectiu és apropar la cultura als nostres veïns, fomentar la formació i el coneixement, i ensenyar a estimar la cultura popular i tradicional amb les festes populars del nostre poble”.

Sortides culturals

El ‘Fem Cultura’ 2017 inclou un total de set sortides culturals que permetran conèixer i apropar als masquefins la cultura del nostre país. La primera d’elles, dissabte 25 de març, a la Colònia Güell i a Catalunya en Miniatura. El programa, però, també portarà enguany al masquefins al Museu Dalí de Figueres i el Museu del Joguet (29 d’abril), la Fageda d’en Jordà i els volcans (20 de maig), els Jardins Artigas i el Museu de les Mines de Cercs (10 de juny), Montjuïc i l’espectacle de les Fonts (7 de juliol), el Monestir de Pedralbes (7 d’octubre), i les Coves de Salnitre a Collbató (11 de novembre).

Xerrades

El procés d’industrialització, Salvador Dalí, els volcans, les mines de Catalunya i les coves de salnitre seran les grans protagonistes de les xerrades del programa ‘Fem Cultura’ 2017, i que enguany estan estretament vinculades a les sortides culturals. La Biblioteca Municipal serà l’espai escollit al llarg d’aquest 2017 per dur a terme un total de cinc conferències sobre diferents temàtiques i a càrrec d’experts i professionals. Amb tot, la Regidoria de Cultura obre la porta a incorporar al llarg de l’any noves conferències.

Balls populars

La Sala Polivalent acollirà fins el 17 de desembre un total de 18 actuacions a càrrec dels grups ‘Grup Choffers’, ‘Duet Amor’, ‘Duo Dava’ i ‘Duo Melody’. Els balls començaran a les 18 h. i tindran un preu simbòlic de 2€. Enguany, a més, com a gran novetat, els balls passen a estar autogestionats íntegrament per l’Associació de Gent Gran de Masquefa.