Amb aquest guardó el Grup Social ONCE reconeix públicament la tasca duta a terme pel consistori des de l’any 2009 a través del projecte ‘CTC Accessible’.

El 10 de desembre l’Auditori ONCE Catalunya va acollir l’acte de lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE.

Enguany, entre els premiats hi ha l’Ajuntament de Masquefa que ha estat reconegut per l’ens per la tasca duta a terme pel consistori des de l’any 2009 a través del projecte ‘CTC Accessible’, que permet a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat accedir a les TIC en igualtat de condicions. Així, al CTC s’ofereixen serveis de formació, assessorament emprenedor, borsa de treball, etc. sota el paraigües de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. A més, es disposen d’eines TIC especialitzades que garanteixen l’accés als serveis amb voluntat clara de que siguin accessibles per a tothom.

A més del consistori masquefí, també han estat premiats aquest 2018 per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits l’Associació Pulseras Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, en Marc Buxaderas i el Club Gimnàstic Tarragona.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall. 11

El jurat ha estat format enguany per Ana Peláez, consellera general de l’ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i president del Jurat; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Xavier Grau, d’ ONCE Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén,  president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.