Dijous van incorporar-se a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis uns altres 3 veïns de Masquefa que es trobaven en situació d’atur. L’Ajuntament els ha pogut donar feina temporalment mitjançant un altre pla d’ocupació subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat.

Aquestes tres persones, que han estat contractades pel Consell Comarcal de l’Anoia, realitzaran les tasques pròpies d’operari a la Brigada de l’Ajuntament. Disposen d’un contracte de sis mesos, a jornada complerta, i, tal i com establien les bases de la convocatòria, són persones majors de 30 anys, que es trobaven sense feina i estaven inscrites al SOC, i que ja no rebien cap prestació.Amb la incorporació d’aquestes tres persones la Brigada Municipal veu reforçada la seva plantilla per desenvolupar les seves tasques de millora i manteniment dels espais públics al centre urbà i les urbanitzacions.

20 persones contractades aquest darrer any
Des de desembre de 2013, ara fa un any, l’Ajuntament ha pogut donar feina temporalment a un total de 20 persones de Masquefa que es trobaven a l’atur mitjançant plans d’ocupació subvencionats pel SOC de la Generalitat i altres plans finançats amb aportacions de la Diputació de Barcelona i recursos propis del Consistori. Divuit d’aquestes persones s’han incorporat a la Brigada. També s’han contractat dos agents cívics.

Amb aquestes polítiques actives d’ocupació, l’Ajuntament vol continuar fomentant la contractació de persones que estan sense feina i contribuir, així, a pal·liar la problemàtica de l’atur derivada de la crisi econòmica. A més de fomentar l’ocupació directa, el pla de l’Ajuntament per plantar cara a la crisi també inclou altres accions, com per exemple l’augment dels cursos formatius per a les persones en atur, els emprenedors, les empreses i els comerços, la rebaixa que es va aplicar en les taxes d’obertura de nous negocis o la potenciació dels serveis d’orientació laboral i de creació i consolidació d’empreses, entre altres.